Зимните градини - нови идеи

Зелен оазис за разкош и релакс

Стават все по-популярни миниатюрните зимни градини в затворени тераси, в офиси или в просторни кухни.

Зимната градина вече можете да използвате не само като оранжерия, но и като жилищно помещение. До неотдавна много идеи за зимни градини са били неосъществими, поради отсъствието на подходящи материали. Сега вече има най-различни варианти - леки и елегантни конструкции и  разнообразие на цветове и типове остъкляване.
Понятието зимна градина включва не само пристройка към къщата, като остъклено пространство за градина, но и всякакви стъклени елементи, вписани в архитектурата на дома, било то покрив, стена или ъгъл.

Днес освен с необичайните си прозорци, зимните градини все по-често се появяват, като отделни помещения в луксозните домове и както през средните векове са признак за благополучието на стопанина.       

Има най-разнообразни възможности за решение на конструкцията и материалите - сега разпространени са алуминиевите, а можете да съчетаете стъклото и с други материали.
Стават все по-популярни миниатюрните зимни градини в затворени тераси, в офиси или в просторни кухни.

Зимната градина е място за душата, което означава, че там ще си проличи вашия вкус. Преди всичко определете идеята и визията си за вашия зелен оазис. Може би това ще е ъгълче от Италия или стара Франция, миниатюрен пейзаж от пустинята с оригинални кактуси или домашни тропици ... Зимната градина е отражение на вкуса, темперамента и пристрастията на своя собственик.