За плънката с месо: 30 г. масло, глава ситно нарязан лук, 200 г. телешка кайма, 100 г. ситно нарязан бекон, 2 чаени чаши трохи от царевичен хляб, лимонова кора, чаена лъжичка нарязан магданоз, щипка индийско орехче, яйце, сол на вкус, черен пипер.

За плънката с кестени: 400 г. сварени, обелени и пасирани кестени, 2 настъргани кисели ябълки, 3 чаени чаши хлебни трохи от сух бял хляб, глава ситно нарязан лук, стрък целина, 4 супени лъжици ситно нарязани орехи, чаена лъжичка нарязан магданоз, 50 г. масло, щипка индийско орехче, яйце, сол на вкус, черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Местната плънка се приготвя като маслото се разтопява и в него се запържват лукът и беконът. Прибавят се каймата, хлебните трохи, лимоновата кора, подправките и яйцето. Всичко се разбърква добре. Кестеновият пълнеж се приготвя като всички продукти се смесват в купа.

Пуйката се измива, махат се шията и вътрешностите, подсушава се отвътре и отвън.
Птицата се напълва с кестеновия пълнеж, а плънката от месо се поставя на мястото на шията. Отворите се зашиват или се затварят с помощта на дървени шишчета. Пуйката се овързва стегнато с памучен конец.

Напълнената и овързана птица се слага на скара в тавичка за печене. Намазва се с масло, а пилешкият бульон се изсипва в тавата. Пече се около 3-3,5 часа на 180 градуса, като често се полива с течността от тавата. Ако сосът изври се долива гореща вода или още бульон. След изпичането, птицата се охлажда за около 20 минути, разрязва се и се сервира с гарнитура по желание.