Протест на тютюнопроизводителите ще има в село Кочaн. Това каза за Фокус Асен Кичуков, заместник-председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

„В събота, в 11.00 часа, ще има протест в района на Пазарджик, а след като разговарях с нашите координатори, разбрах, че те са решили в с. Црънча да се проведе протест утре. Националната асоциация на тютюнопроизводителите обяви, че ще има серия от протести", допълни той.

„От Национална асоциация на тютюнопроизводителите искахме да организираме национален протест за петък, но нещата се отлагат, тъй като тогава ни предстои среща с министъра на земеделието и храните Димитър Греков. На срещата ще бъдат обсъдени проблемите в сектора и това, че държавата трябва да изплати 160 млн. лева на тютюнопроизводителите, с които да бъдат покрити ниските изкупни цени. На срещата не знам дали ще присъстват представители на фирмите, изкупуващи тютюна", обясни Кичуков.

„Вчера не се проведе среща между Националната асоциация на тютюнопроизводителите и фирмите, които изкупуват тютюна и министър Димитър Греков. Той нямаше възможност да присъства, тъй като се намираше в Молдова и такава среща не можа да се състои", каза още Асен Кичуков.