Ордьовър

Кюфтета с девисил и масло

Каймата престоява половин час в хладилника

Необходими продукти: 700 г. сурово филе от риба, 100 г. пушена скумрия, филия хляб, малка глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 30 г. масло, 2 яйца, супена лъжица смлени орехи, смлян черен пипер, 2-3 листа девисил, лимон.

Начин на приготвяне: Рибното филе, пушената риба и обелените лук и чесън се смилат заедно в блендер.

Прибавят се яйцата, маслото, накиснатият в прясно мляко и добре изстискай хляб и счуканите орехи. Продуктите се смесват с миксер. Подправят се с част от нарязания на ситно девесил и със сол и черен пипер на вкус. Каймата се оставя за половин час в хладилника.

Оформят се малки кюфтета (с диаметър около 12 см), овалват се в брашно и се изпържват в повече олио.

Гарнират се с резенчета лимон и с останалия девесил.