"Ще даваме повече стимули за развитие на малките и средните производители, защото това е формулата за излизане от кризата", каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с представители на Съюз „Произведено в България".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева

Министърът беше категоричен, че приоритет за правителството е увеличаването на родната продукция както на българския пазар, така и на международния.

„Няма спор, че каузата на България е земеделието. Трябва да го развиваме, защото 20% от населението ни е заето в този сектор", подчерта министърът.

„Въпреки че продуктите са ни познати, при сериозната конкуренция на пазара трябва постоянна реклама. Нужна ни е агресивна реклама, която да подчертава предимствата на родните стоки", подчерта министър Димитър Греков.

Той припомни, че в новия програмен период приоритет ще са малките и средни стопанства, които трябва да повишат конкурентоспособността си.

„Освен със специалните мерки по Програмата за развитие на селските райони, те ще са стимулирани и от допълнителното плащане за първите хектари", посочи министърът.

Той допълни, че в подкрепа на производителите се предвижда изграждането на борси по Черноморието и на Дунава.