За да контролирате условията

 

Използвайте комбиниран термометър с влагомер

Уредът ще ви насочва, какво да предприемете “Много ви моля да ни дадете информация за това има ли уреди, които да измерват температурата и влагата в помещения, където се съхраняват плодове при домашни условия?”

Ивелин Василев от гр. Кричим, Пловдивско

 

ОТГОВОРОсвен г-н Василев имахме още многобройни запитвания, за това как да определите дали температурата и влагата в помещенията за съхранение са в нормите или трябва да се регулират.

ИМА ЛЕСЕН НАЧИНИ на нашият пазар вече има прецизни и надеждни уреди, които ще ви ориентират. Цените им са достъпни и всеки, който съхранява по-голямо количество плодове може да си позволи.

МИНИМАЛНО-МАКСИМАЛЕН ТЕРМОМЕТЪР

С електронен минимално-максимален термометър, който е комбиниран и с влагомер (хидрограф) имате възможност да проверявате и регулирате както температурата, така и влагата в помещенията за съхранение. Уредът ще ви отчита минималната и максимална температура в помещението в рамките на 24 часа и процента на влажност на въздуха. Тогава вече ще знаете дали да проветрявате, дали за затваряте и повишавате температурата, дали да търсите начин за повишаване на въздушната влага. При такъв контрол ще съхраните по-дълго и по-качествено произведената плодова реколта.