БАСФ - водещата химическа компания в света представи на презентация в Лудвигсхафен своето портфолио, което включва от химикали, пластмаси, селскостопански продукти и фини химикали, до суров нефт и природен газ. Като известен надежден партньор компанията увери, че ще помага на клиентите си да станат оше по-успешни във всички сфери на индустрията и земеделието като е готова да им предложи нови технологични и икономически рКато известен надежден партньор компанията увери, че ще помага на клиентите си да станат оше по-успешни във всички сфери на индустрията и земеделието като е готова да им предложи нови технологични и икономически акво става с гиганта във времената на криза и какви индустриални и земеделски решения зреят в лабораториите и научните му звена. 

 БАСФ естествено първо наблегна на любимата си тема - изхранването на населението по света. Която разбира се е тясно свързана със земеделието. След трусовете на кризата, които се усетиха от всички мощни индустрии и производства, компанията твърди, че е готова за нови агрометоди за подхранване, защото нейният отлично позициониран земеделски сегмент е стабилен.
Мислим за още по-ефикасаното опазване на посевите, за дългосрочен проект за подобряване на фермерството, заяви д-р Стефан Марчиновски, член на борда на изпълнителните директори на БАСФ.

Фермерите ще се нуждаят от все по-богат инструментариум, защото след излизане от кризата ще желаят да постигнат продължителен растеж. БАСФ реагира на това и им е приготвил добри предложения, каза Марчиновски. Той съобщи, че след няколко години фермерите в много части на света ще засадят първите семена, третирани от БАСФ Плант саянс. Те ще бъдат третирани с продукти от БАСФ Кроп протекшън с голям набор от хербициди, пестициди и фунгициди.

Новост за производителите сподели Марчиновски. За да намалят разхода на гориво, вода, пестициди и в същото време да увеличат добивите, стопаните ще могат да избират един от прецизните фермерски набори, създадени от БАСФ. В някои части на света вече могат да платят за продуктите и услугите на компанията като споделят добивите си и финансовия риск с нея.

БАСФ центърът за подхранване на растенията препоръчва ново решение - анализ за екологична ефективност, за да си помогнат фермерите в сравняването на различните производствени методи и продукти и да намалят риска от увреждане на околната среда.
Въпреки че стопаните запазват своята консервативност по отношение на инвестиции за третиране на семена, в БАСФ очакват, че подразделението кроп протекшън ще има още една успешна година.

В Южна Америка, където земеделците са били по-силно ударени от шамарите на кризата, БАСФ е разширил своето портфолио от иновационни финансови методи като бартери. Сега ще разширява тези услуги и в Източна Европа.
В демонстрационните полета в близост до града, където и други фирми провеждаха отворен ден за немските фермери, БАСФ показа постиженията си при хербициди за зеленчуците.

Мнение на Клаус Велш, вицепрезидент на направление "Растителна защита" в Европа, страните от бившия СССР, Африка и Близкия Изток.Земеделието ще бъде сред най-важните сектори. Кризата за храни през 2009 г. е на заден план заради финансовата, но през 2010 г. ситуацията ще се обърне. Населението се увеличава и това е процес, който не подлежи на спиране. Към 2040 г. на Земята ще има 9 млрд. души.  В страни като Китай, Индия и Бразилия променят хранителните си навици - от консумация 5 пъти седмично на ориз, а зеленчуци и месо през уикенда, сега там се хранят със зеленчуци и месо всеки ден.

Тези тенденции ще доведат да трайно търсене на храни. По оценки на много финансови анализатори в следващите 30-40 г. светът ще трябва да удвои земеделската продукция. Как можем да го направим? Като прилагаме интензивно земеделие, за да се повишат добивите и качеството. Съвременните тенденции са да нараства нивото на професионализъм - фермерите ще стават бизнес предприемачи във високотехнологична индустрия.