Много стопани птицевъди правят видеоклипове за приготвяне на домашен фураж и споделят резултатите. Всеки сам решава

дали да си приготви фураж

у дома или да купи готов.

Първият вариант отнема повече време, но е по-евтин. Много опитни птицевъди приготвят домашен фураж. В крайна сметка той има много предимства:

само натурални съставки – без консерванти, оцветители или други химикали;

  • възможността за използване на градински отпадъци, като съставът на диетата няма да се влоши;
  • намаляване на разходите за хранене на птици.

Домашно приготвеният комбиниран фураж също има своите недостатъци . Например, трудно е да се направи гранулиран фураж. За това е необходимо специално устройство или можете да използвате домашно приготвено.

Правилно съставената диета, нейната възраст и порода, ще осигури на вашите птици необходимите хранителни вещества и калории.