Много стопани птицевъди правят видеоклипове за приготвяне на домашен фураж и споделят резултатите. Всеки сам решава
дали да си приготви фураж
у дома или да купи готов.
Първият вариант отнема повече време, но е по-евтин. Много опитни птицевъди приготвят домашен фураж. В крайна сметка той има много предимства:
• само натурални съставки – без консерванти, оцветители или други химикали;
- възможността за използване на градински отпадъци, като съставът на диетата няма да се влоши;
- намаляване на разходите за хранене на птици.
Домашно приготвеният комбиниран фураж също има своите недостатъци . Например, трудно е да се направи гранулиран фураж. За това е необходимо специално устройство или можете да използвате домашно приготвено.
Правилно съставената диета, нейната възраст и порода, ще осигури на вашите птици необходимите хранителни вещества и калории.
Коментари