New Holland Agriculture представи новия флагман T7 Heavy Duty (HD) във виртуално събитие INTELLIGENT FARMING ALL_WAYS, с което обяви официалния търговски старт на трактора за европейския пазар. Събитието подчерта визията на марката за селското стопанство 4.0 и ангажимента й да направи предимствата на интелигентните земеделски технологии широко достъпни за фермерите.

Новият T7 HD поддържа мощната производителност, изключителна пъргавина и универсалност, които са отличителен белег на този трактор, като същевременно предоставя превъзходно работно преживяване с чисто нова кабина Horizon Ultra и PLM Intelligence функции от следващо поколение. T7HD е идеален за фермери, които трябва да комбинират много и разнообразни задачи в едно и търсят повишен комфорт, ефективност и производителност.

„Попитахме нашите клиенти какво очакват от бъдещия си трактор и разработихме ново поколение T7 HD, въз основа на техните изисквания. Ето защо новият T7 HD включва всичко, за което са мечтали“, казва Шон Ленън, lицепрезидент на марката New Holland. „Ние проектирахме чисто новата кабина Horizon Ultra, за да осигурим на фермерите най-доброто изживяване по време на работа, с цялото пространство, комфорт и високо качество, които поискаха, както и с най-тихата кабина на пазара. Интегриран PLM от следващо поколение ще улесни достъпа до нашите иновативни селскостопански решения за прецизно земеделие, които носят значителна добавена стойност от гледна точка на по-добро вземане на решения и по-прецизно изпълнение, увеличавайки ефективността и рентабилността на работата. "

T7 HD: за клиенти, които очакват повече - комфорт, пространство, свързаност

Кабината Horizon Ultra е преработена от нулата, за да задоволи и най-взискателните: „T7 HD може да изглежда същия отвън, със същия компактен, стилен външен вид “, обяснява Оскар Барончели, глобален продуктов мениджър New Holland Agriculture – Трактори , „но отвътре е изцяло нов: само 2% от частите са взаимствани от предишния модел!Новият T7 HD e по-свързан отвсякога и поставя нов рекорд, като най-тихия в индустрията, само с 66 dBA. Вярваме, че това ще промени напълно изживяването на нашите клиенти, докато работят на полето".

Новият T7 HD е запазил усещането на гамата T7, като същевременно предлага просторна работна среда, където водачът се чувства далеч по-малко ограничен от конструкцията на кабината. Кабината е удължена, осигурено е допълнително място за пътника и повече площ, с която да разполага. Клиентите ще оценят наличното достатъчно място за съхранение: 30-литрово място за съхранение зад седалката, което удобно ще побере багажа на водача; хладилно отделение с вместимост 12 литра; покрито място за съхранение зад пътническа седалка с електрическа и USB точки за зареждане; отворени отделения за съхранение от дясната страна на кабината и мрежа за съхранение на тавана. Редизайнът предлага повече и подобрена видимост във всички посоки, към теглича и прекачния инвентар, а камерите поддържат наблюдение в зоната около трактора за по-голяма безопасност. Нов пакет с до 24 LED работни светлини осигурява отлична видимост през нощта.

Просторната кабина осигурява изключително комфортна работна среда, с изчистена и опростена работна повърхност, интуитивно управление с ергономично разположени контроли на новия SideWinder Ultra подлакътник и лесен за ползване 12-инчов дисплей IntelliView. Контролите могат да бъдат конфигурирани така, че да съответстват на предпочитанията на оператора. CentreView дисплеят, поставен в центъра на волана – за първи път в индустрията - осигурява ясна видимост. Новата водеща в класа система за автоматичен климатичен контрол с избор на зона, която има 35% по -голям капацитет от предишния модел, лесно поддържа комфортна температура във всички сезони. Най-добрата седалка Auto Comfort се отличава със странично окачване и климатична система за управление, която извлича влагата от кабината в горещи дни или затопля в студени сутрини. Разширената свързаност на кабината позволява на клиентите да свържат своите устройства на борда без усилие, като мобилното им устройство автоматично се свързва с екрана и може да се управлява с бутон на подлакътника.

PLM Intelligence: към селското стопанство 4.0

T7 HD представя PLM Intelligence от следващото поколение, което прави крачка напред в посока стратегията на New Holland за прецизно земеделие. Той маркира преминаването от практиките на традиционното земеделие към селското стопанство 4.0., където прецизното и взаимносвързаното земеделие помага на фермерите да планират всички операции предварително, да управляват в реално време поведението и производителността на всяка машина, с цел постигане на максимална прецизност и ефективност.

„Тези нови разработки са резултат от стратегията на New Holland за свързаност във фермата", казва Карло Ламбро, президент на марката New Holland. „Обслужването и дигитализацията са вратите към бъдещето. Те направиха възможно интегрирането на физическото присъствие зад волана с множество цифрови услуги, което означава, че винаги можем да бъдем до нашите клиенти, като им помагаме да си свършат работата“.

PLM Intelligence от следващо поколение е нова електронна архитектура, която ще бъде интегрирана в цялостното оборудване от ново поколение на New Holland, така че клиентите да открият същата логика във всяка машина и имат лесен достъп до данни, за да свършите работата по-ефективно. Това е част от стратегията на New Holland за дигитализация и цели да предостави интелигентни решения за свързаност, които правят земеделието по-устойчиво и продуктивно. Те включват традиционните приложения за прецизно земеделие, целящи да улеснят живота на оператора, като същевременно оптимизират добива и разходите; решения, базирани на свързаност и мониторинг, фокусирани върху подобряване на производителността на машината; облачни решения, базирани на анализ на данни и планиране, с цел улесняване на решенията за управление на стопанството.

Чрез приложението MyNewHolland клиентите могат да регистрират машината си, като разполагат с пълната ѝ техническа информация, като имат достъп до портала MyPLMConnect, където могат да управляват данните за своя автопарк и фермата си в една среда. Системата MyPLMConnect им позволява да получават динамично информация в реално време от отделни машини, работещи на полето и анализирайки данните, да вземат информирани решения.

New Holland също така представи новия PLM приемник Cygnus, който е ключов за подобрената архитектура за автоматично управление на тракторите, включващи PLM Intelligence. Той осигурява надеждна позиция, компенсира вариациите на терена и помага за точна и надеждна навигация. Приемникът също поддържа сателитни корекционни сигнали, в допълнение към изключително точната корекция на RTK сигнала, разпространявана чрез PLM RTK+ мрежа на New Holland.

Разширената свързаност на New Holland също помага на клиентите да сведат до минимум престоя си на полето. Машината е свързана с фермера и дилъра, които могат да наблюдават местоположението и състоянието на регистрираните свързани единици. Те могат да осъществяват дистанционна диагностика чрез New Holland Remote Assistance, както и да подпомогнат работата на оператора с функцията IntelliView Connect, която им позволява да споделят екранни сесии. Машината е свързана и с New Holland’s Control Room, която предупреждава дилъра за кодове за грешки, предлага решения и дори може да предотврати възможни повреди.

За повече информация относно пълната гама балопреси New Holland можете да се обърнете към официалния вносител на New Holland за страната ИНТЕРАГРИ България – тел. 0700 46 666, www.interagri.bg