Докато светът продължава да се бори с пандемията от COVID-19, докладът Fruit Logistica Trend обяснява как секторът се адаптира към новата реалност

Fruit Logistica, водещото световно търговско изложение за бизнес с пресни плодове и зеленчуци, публикува специален доклад за дългосрочните ефекти на COVID-19 върху международния бизнес с пресни продукти.

Озаглавен A Fresh A Start?

той обединява колекция от изключителни мнения и коментари от хора, работещи в основата на индустрията. Докладът отчита трайното въздействие на пандемията върху различни аспекти на търговията, като се фокусира върху производството, логистиката, дистрибуцията и потребителите.

„Изминалата година беше пълна с несигурност, но няма съмнение, че някои от промените, които видяхме в това време, ще оформят бизнеса с плодове и зеленчуци за години напред“, казва авторът на доклада Майк Ноулс от Fruitnet Media International. Той дава за пример

нарастващият интерес на потребителите към здравословна храна

или фактът, че онлайн търговията на дребно се е превърнала в много по-голяма част от пазара. „За устойчивост, както социална, така и екологична, се говори повече от всякога. И въпреки че възможностите за растеж със сигурност остават, веригите за доставки са подложени на по-голямо напрежение в резултат на този и друг натиск“.

Докато светът продължава да се бори с пандемията от коронавирус, докладът Fruit Logistica Trend обяснява как секторът на пресните продукти се адаптира към нова реалност и се примирява с дългосрочните въздействия на тази безпрецедентна глобална криза.
Посетителите на уебсайта Fruit Logisitca могат да изтеглят безплатно копие на Trend Report.

Посетителите на уебсайта Fruit Logisitca могат да изтеглят безплатно копие на Trend Report
Посетителите на уебсайта Fruit Logisitca могат да изтеглят безплатно копие на Trend Report