Зимен и летен чесън

12.9.2018 г. 16:17:00;

Летен чесън

. образува по-дребни луковици;

. в една луковица има повече на брой скилидки;

. скилидките са по-дребни;

. луковиците се съхраняват по-дълго.

Зимен чесън

. има по-едри луковици;

. в една луковица има по-малко скилидки;

. скилидките са по-едри;

. луковиците се запазват по-кратко време.

За зелен чесън по-подходящо е да се засажда зимен чесън, тъй като растенията му са по-нежни.

За предзимно засаждане през есента се използва зимен чесън. Ако се засади летен чесън, той не се поврежда от ниските температури, но се образуват луковици, които са с разкъсани кожести люспи.

Още от Зеленчуци

Актуално в лехите

. Веднага щом освободите някоя зеленчукова леха, може да пристъпите към почистването й. За целта изскубете растителните остатъци и ги изхвърлете извън градината.

Карфиолът да се пази от студ

Карфиолът е по-чувствителен към студовете от останалите видове зеле и затова трябва да го пазите от измръзване. Кратки студове няма да го повредят, но ще се понижат вкусовите му качества и добрия му

Дървесната пепел съдържа калий

Всички комплексни торове съдържат в състава си макроелемента калий. Там формата на калия също е под различна форма, както и с различно процентно съдържание.

Калият определя зреенето

Когато на зеленчуците не им достига калий, листата губят своя блясък и между жилките им се образуват хлоротични участъци. По-късно, предимно по периферията им, се явяват кафяви петна,

Торене с калий

Калият е основен макроелемент, който е жизненоважен за културните растения. Основното торене с почвата се прави през есента, преди основната обработка на почвата.

Зимен и летен чесън

Летен чесън . образува по-дребни луковици; . в една луковица има повече на брой скилидки; . скилидките са по-дребни; . луковиците се съхраняват по-дълго. Зимен чесън . има по-едри луковици; .

Зелев молец по късното зеле

. По зелето гъсениците повреждат външните листа. . По-късно се вгризват във вътрешността на зелката. . При карфиола гъсениците навлизат в съцветията и ги нагризват. Борба .

Късното зеле още нараства

На много зеленчуци вече приключва вегетацията, но късното зеле продължава развитието си. Главите са се завили, но все още се дооформят. От грижите, които полагате за късното зеле,

Сезонни грижи за спанака

Ако през лятото сте засели спанак, трябва да полагате грижи за растенията. . Плевете редовно, за да осигурите добро развитие на растенията. . Разрохквайте почвата няколко дни след всеки дъжд или

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.