Ние отговаряме: Вденага след излюпването високопродуктивните ярки трябва да се отглеждат при точно определен режим на осветление. ...
Ние отговаряме: Да, може да пръскате черешите с тази комбинация от фунгицид и инсектицид, която действа предпазно срещу ранно кафяво гниене и повреди от неприятели.

Въпрос изпратен от: стела георгиева

с какав хербицид да нарасим целината ?

Ние отговаряме:  У нас няма разрешен хербицид за използване при целина.

Въпрос изпратен от: KRASIYORDANOV

Как се присажда орех

Ние отговаряме: Орехът по това време се присажда на всички познати видове присаждане на калем - чрез копулация (обикновена и подобрена), на разцеп, на кози крак, на страничен зарез и др.
Ние отговаряме: Не е късно. Времето е подходящо за присаждане на сливи и череши. Единственото условие е да имате съхранени калеми в покой, а не такива с набъбнали пъпки.
Ние отговаряме: За да имате право да продавате легално домашни яйца на кооперативния пазар (ако отглеждате под 350 броя кокошки-носачки), непременно трябва да сте регистриран като земеделски производител. След което трябва да получите разрешително от съответната Областна дирекция за безопасност на храните.
Ние отговаряме: За съжаление, проблемът е сериозен и обикновено лекарство не съществува. Грешката е, че пчелите са зазимени с манов мед. Темата за възстановяването им е дълга и тъй като в редакцията не разполагаме със специалист пчелар, ви препоръчваме да потърсите информация в специализираните пчеларски издания
Ние отговаряме: По този проблем пишем много често, но явно нашият читател не следи броевете на в. "Хоби фермер". Затова ще припомним отново:
При кокошките
РАЗКЪЛВАВАНЕТО НА КРЪВ СЕ НАРИЧА КАНИБАЛИЗЪМ
Започва със скубане и кълване на перата. ...
Ние отговаряме:  

В Негован вече не съществува лаборатория за производство на мицел. Колкото до култивиране на кладница сме писали няколко пъти на страниците на вестника. Разбира се, щом има интерес, пак ще пуснем хоби-съвети.

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2015”

Отговор: По принцип е най-добре да се опитате да извадите дънерите. За целта се откопава почвата около тях и с помощта на инструменти се изваждат корените и дънера. Разбира се, може да се използват и химични препарати. Няма обаче официално регистрирани и разрешени за употреба, тъй че не може да ви ги препоръчваме.
От 15 април с От 15 април с "Български фермер" и "Хоби фермер": Как да се справите с къртицата...

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.