Продукти: 4 много добре узрели банана, 2 големи яйца, 3/4 чаша кленов сироп (може да заместите с 1 чаша захар и 1/4 чаша мляко), 1/2 чаша кокосово масло (или 1/2 чаша маргарин), 2 чаши брашно от спелта (или 2 чаши бяло брашно), 1 ч.л. сода за хляб

За напреднали: заместете содата с квас и оставете брашното да втасва 8-12 часа.

Приготвяне: Разбийте добре яйцата и добавете към тях нарязаните банани. Намачкайте бананите с вилица и добавете подсладителя и маслото. Разбъркайте. Прибавете брашното и содата за хляб, бъркайте докато се получи хомогенна смес.

Изсипете в тавичка и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете около 30-40 минути. Изчакайте да изстине преди да извадите от формата за печене и после изчакайте още малко преди да разрежете.