USDA повиши прогнозата за производство на пшеница

14 септември 2018
Агробизнес
0
2295
 

Спад в глобалните резерви с 13 млн тона - до 261,3 млн тона

USDA в своя септемврийски отчет за производството и потреблението на основните агрокултури, преразгледа прогнозата за реколтата от пшеница в света. Тя се увеличава с 4.7 млн тона, в сравнение с август.

Експертите отбелязват растежа на реколтата от пшеница в Русия - с 3 млн тона, а в Казахстан - с 500 хил тона.

Производството в Индия се е увеличило с 2,7 млн тона до рекордните 99,7 млн тона. Прогнозата за Австралия е преразгледана надолу с 2 млн тона.

Реколтата от пшеница през сезон 2018-19 ще е 733 млн тона, предлагането на пазара е 1,007 млрд тона, потреблението - 746 млн тона, а общите резерви ще намалеят с 13 млн тона до 261,3 млн тона.

USDA също увеличи оценката на производството на царевица в света. Тя се увеличава с 5,1 млн тона, в сравнение с предходния месец - до 1,347 млрд тона.

Реколтата ще бъде по-добра от очакваното в ЕС, Ангола, Парагвай, Турция, Сърбия и България.

Търговията със зърно, включително царевицата, ще възлезе на 1.57 млрд тона, като размерът на консумацията се изчислява на 1.386 млрд. тона. като

Световните запаси ще спаднат с почти 40 милиона тона - до 184.8 млн тона.

Потреблението ще бъде по-голямо. - 488,4 млн тона, а глобалните запаси ще намалеят с 1,2 млн тона - до 144,4 млн тона.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
459
0

„Имаме потенциал за развитие на европейско селско стопанство“, Николай Стефчов, Агробизнесмен на България за 2017 г., управител на фирма „Агритоп“ Когато говорим за успешен бизнес в животновъдството

3357
0

Компанията за управление на поземлени активи “Агрион“ е най-предпочитаната сред фирмите при сделка Близо 870 хил. дка земеделска земя са обявени за продажба през тази есен в България.

1458
0

Около половината от произведената у нас е с качества за брашна и хляб Алма Давидова Месечният индекс на цените на зърното по ФАО нарасна с 4%, а цените на пшеницата се удвоиха,

5202
0

Между 100 и 200 лв. е разходът за еднократното участие във фермерски пазар. А първоначалната инвестиция, която трябва да направи фермерът, за да участва, е 11 500 лева.

720
0

Промени в Закона за храните, с които да премахнат двойния стандарт при храните, предлагат от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), предаде БТА.

Още от Фермер
261
0

Приберете зеленчуковите култури, подлежащи на осланяване Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ-БАН В началото на следващия седемдневен период агрометеорологичните условия ще се определят от

297
0

Днес времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

1386
0

В домашни условия плодовата продукция се съхранява в дървени касетки. Те са много удобни както за транспортиране от овощната градина до вкъщи, така и за по-нататъшни грижи в помещението за

3258
0

Правителството одобри проект на Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Законопроектът предвижда промяна в списъка на търговските дружества с повече от 50 на сто

900
0

Четири грипни щама се очакват през предстоящия сезон - "Мичиган", "Сингапур", "Колорадо" и "Пукет". Това каза по време на дискусия, посветена на ваксинопрофилактиката, проф.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Депутатите в парламента в момента гласуват оставките и назначенията на тримата министри.  Предложената рокада от премиера Борисов е точка първа в дневния ред на депутатите. Сменени ще бъдат министрите на регионалното развитие, на транспорта и на вътрешното министерство. Досегашните титуляри подадоха оставки след катастрофата край Своге,

Цигарите Compliment - марка, която не се произвежда легално от нито една от тютюневите компании в България, са достигнали забележителен дял на контрабандния пазар у нас - 17,5%. Иначе като цяло нелегалните цигари, продавани в България, са паднали през второто тримесечие на 2018 г. до рекордно ниските 4,7% в сравнение с 34,5% през 2010 г.

Камериерка в хотел в „Слънчев бряг” се оплака от вербални и физически заплахи от страна на управителката на хотела, в който работела. Огняна Вълканова твърди, че била заплашвана с ножица. Били й отправени и нецензурни обиди. По думите на камериерката скандалът е станал пред очите на много служители в хотела. Тя е подала жалба в полицията.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа