САЩ очаква втората най-голяма реколта от царевица в историята

14 септември 2018
Агробизнес
0
2583
 

USDA значително увеличи прогнозата за брутната реколта от американска царевица

Добивът на царевица в основните области, където се отглежда тази култура (Илинойс, Айова, Небраска, Индиана и др.) ще бъде рекорден.

Ако прогнозата се сбъдне, производството на царевица в САЩ ще бъде втората по големина в историята - 376,6 млн тона. Миналият месец USDA оценява бъдещата реколта на 370,5 млн тона.

Световното производство на царевица през настоящия сезон ще бъде 1069.0 млн тона (предишна прогноза - 1061.1 млн тона), което е с 3% повече от миналия сезон. Русия ще събере 12 млн тона царевица (-9% спрямо предходния сезон).

Прогнозата за световния износ на царевица е увеличена с 2,1 млн тона до 161,7 млн тона, включително от САЩ - с 1,3 млн тона - до 61,0 млн тона, от Украйна - с 0,5 млн тона до 25 млн тона, а Русия изнася 4 млн тона (-25%).

Окончателните запаси от царевица в света се оценяват на 157,0 млн тона - с 1,5 млн тона повече от предходната прогноза, но с 37,1 млн тона по-малко, отколкото през сезон 2017/18.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
639
0

„Имаме потенциал за развитие на европейско селско стопанство“, Николай Стефчов, Агробизнесмен на България за 2017 г., управител на фирма „Агритоп“ Когато говорим за успешен бизнес в животновъдството

3744
0

Компанията за управление на поземлени активи “Агрион“ е най-предпочитаната сред фирмите при сделка Близо 870 хил. дка земеделска земя са обявени за продажба през тази есен в България.

1548
0

Около половината от произведената у нас е с качества за брашна и хляб Алма Давидова Месечният индекс на цените на зърното по ФАО нарасна с 4%, а цените на пшеницата се удвоиха,

5301
0

Между 100 и 200 лв. е разходът за еднократното участие във фермерски пазар. А първоначалната инвестиция, която трябва да направи фермерът, за да участва, е 11 500 лева.

729
0

Промени в Закона за храните, с които да премахнат двойния стандарт при храните, предлагат от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), предаде БТА.

Още от Фермер
63
0

До средата на тази година са загинали повече швейцарски фермери, отколкото през цялата 2017 г. Консултативен център за предотвратяване на злополуки в земеделието изчислява,

441
0

Приберете зеленчуковите култури, подлежащи на осланяване Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ-БАН В началото на следващия седемдневен период агрометеорологичните условия ще се определят от

324
0

Днес времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

1404
0

В домашни условия плодовата продукция се съхранява в дървени касетки. Те са много удобни както за транспортиране от овощната градина до вкъщи, така и за по-нататъшни грижи в помещението за

3285
0

Правителството одобри проект на Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Законопроектът предвижда промяна в списъка на търговските дружества с повече от 50 на сто

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Депутатите в парламента в момента гласуват оставките и назначенията на тримата министри.  Предложената рокада от премиера Борисов е точка първа в дневния ред на депутатите. Сменени ще бъдат министрите на регионалното развитие, на транспорта и на вътрешното министерство. Досегашните титуляри подадоха оставки след катастрофата край Своге,

Цигарите Compliment - марка, която не се произвежда легално от нито една от тютюневите компании в България, са достигнали забележителен дял на контрабандния пазар у нас - 17,5%. Иначе като цяло нелегалните цигари, продавани в България, са паднали през второто тримесечие на 2018 г. до рекордно ниските 4,7% в сравнение с 34,5% през 2010 г.

Камериерка в хотел в „Слънчев бряг” се оплака от вербални и физически заплахи от страна на управителката на хотела, в който работела. Огняна Вълканова твърди, че била заплашвана с ножица. Били й отправени и нецензурни обиди. По думите на камериерката скандалът е станал пред очите на много служители в хотела. Тя е подала жалба в полицията.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа