Кучето рови в боклука

14 септември 2018
Домашни любимци
0
9819
Няма снимка
Почти няма куче, което да не обича да рови в кошчето за боклук
1 2 3
 

Как да го отучите?

За ваше голямо разочарование кошчето за боклук може да е за кучето бездънен източник на кулинарни шедьоври. Кучетата много обичат човешка храна, дори изхвърлената. Така че повечето домашни любимци изпадат направо във възторг от възможността на поровят из боклука.

Какви мерки можете да вземете срещу този лош навик?

Кошчето за боклук- недостъпно за кучето

Ограничете достъпа на кучето до боклука. Например в кухнята можете да приберете кошчето в затварящо се шкафче. Ако кучето е толкова съобразително, че може да го отваря, сложете фиксатори, с които затварят шкафове за защита от малки деца.

Ако в други помещения има кошчета, сложете ги на по-високо и недостъпно място.

Напълно прекратете достъпа на кучето в стаите, в които има кошчета за боклук.

Купете си кофа за боклук с такъв капак, който кучето просто да не може да отвори. Не се препоръчват кошчета с педал, тъй като кучето доста бързо научава да го натиска.

Превърнете кошчето за боклук в неприятен и дори в плашещ предмет

Например можете да се снабдите със специални плашещи устройства и уреди, които да сложите край кофата за боклук. Например устройство, напомнящо капан за мишки, което подскача със силен шум, когато кучето го настъпи.

Има и отблъскващи устройства на основата на датчици за движение, които разпръскват въздух под налягане, когато кучето се приближи към кофата за боклук.

Създаването на неблагоприятни условия е най-ефективният вид наказание за кучетата, които са свикнали да проверяват кофата за боклук, когато стопанинът им не е наблизо.

Въпреки че този вид наказания не нанасят на любимеца ви никакъв вид физически травми, не се препоръчва те да се прилагат по отношение на плашливи и нервни кучета.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Домашни любимци
2277
0

Лесна адаптация в 10 стъпки От 10 дни имаме ново папагалче - Ричи. Когато някой от семейството се приближи към клетката му, то започва да потреперва и да диша учестено.

11196
0

Те са чудесно място за релаксация и наблюдение Хамакът ще се превърне в любимо място за сън и релаксация на котката. Мъркащите домашни любимци обожават да се крият и да наблюдават от уютното

21798
0

Осигурете на любимеца си алтернативен вариант Както малките деца, и кученцата трябва да се научат как да се държат вкъщи. С израстването децата в крайна сметка разбират защо не трябва да пипат това

14445
0

Британските късокосмести котки са много подходящи за домашни любимци в семейства с деца, тъй като са изключително мили животни, които обичат общуването с деца и възрастни.

12069
0

Според специалисти това не трябва да ви безпокои. С подобна ситуация се сблъскват много собственици на кучета. Веднага трябва да кажем, че повечето кучета имат черен или кафяв нос.

Още от Фермер
324
0

„Имаме потенциал за развитие на европейско селско стопанство“, Николай Стефчов, Агробизнесмен на България за 2017 г., управител на фирма „Агритоп“ Когато говорим за успешен бизнес в животновъдството

2745
0

Компанията за управление на поземлени активи “Агрион“ е най-предпочитаната сред фирмите при сделка Близо 870 хил. дка земеделска земя са обявени за продажба през тази есен в България.

288
0

Днес времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

1287
0

Около половината от произведената у нас е с качества за брашна и хляб Алма Давидова Месечният индекс на цените на зърното по ФАО нарасна с 4%, а цените на пшеницата се удвоиха,

1323
0

В домашни условия плодовата продукция се съхранява в дървени касетки. Те са много удобни както за транспортиране от овощната градина до вкъщи, така и за по-нататъшни грижи в помещението за

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Камериерка в хотел в „Слънчев бряг” се оплака от вербални и физически заплахи от страна на управителката на хотела, в който работела. Огняна Вълканова твърди, че била заплашвана с ножица. Били й отправени и нецензурни обиди. По думите на камериерката скандалът е станал пред очите на много служители в хотела. Тя е подала жалба в полицията.

На 20 септември се навършват 95 години от рождението му През есента на 1938 година футболистите на новоучредения спортен клуб “Спортист” от квартал “Хаджи Димитър” допълват Трета софийска дивизия. Ляво крило в мача с “Фортуна” е русокосият дебютант Стефан Божков (Стевето), роден на 20 септември 1923 година. Син на преселник от Македония.

Цигарите Compliment - марка, която не се произвежда легално от нито една от тютюневите компании в България, са достигнали забележителен дял на контрабандния пазар у нас - 17,5%. Иначе като цяло нелегалните цигари, продавани в България, са паднали през второто тримесечие на 2018 г. до рекордно ниските 4,7% в сравнение с 34,5% през 2010 г.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа