Мулчерите и шредерите на италианския производител TIERRE са подходящи за обработване на пасища, ливади, овощни градини, лозови масиви, стърнища и др.

С 50-годишния си опит в проектирането и производството на шредери и мулчери на световния пазар, компания Тierre предлага технологични решения за механизирано производство, създавайки удобство и гаранция за качество. "Универсал-НВГ" ООД предлага на своите клиенти тези машини на италианския производител TIERRE, които са особено подходящи за обработка на пасища, ливади, овощни градини, лозови масиви, стърнища и др.

Благодарение на патентованото двойно вертикално и хоризонтално нарязване на биомасата с нисък коефициент на триене се осигуряват условия за по-висока работна скорост, намалява се износването на третираните части, минимизира се шума и вибрациите, увеличава се мощността на машината, намалява се разходът за гориво и разходите за поддръжка на шредера.

Различните модели дават възможност за работа с клони, с диаметър до 10 см. Работната височина се регулира, чрез странични планки, а валякът спомага за подравняването на терена в няколко позиции.

Компанията предлага богато разнообразие от модели и работни ширини, за да успее да се доближи максимално до изискванията на всеки клиент.

При всички модели шредери има предни предпазни пластини, а патентованото иновативно оборудване на електронно балансирания ротор може да бъде както с Y режещи ножчета, така и с чукове, като по този начин дава възможност на фермера да използва инвентара в терени с различен вид и гъстота на растителните отпадъци.

Почти всички модели имат възможност да бъдат поръчани в два варианта: стандартен модел, с триточково окачване за задна навесна система и модел REVERS, комбиниран вариант, за окачване към преден и към заден навес.

В зависимост от желанието на всеки клиент за изместване на рамата встрани, шредерите се предлагат с три различни модификации: с фиксирана рама, с механично и с хидравлично странично изместване

По този начин тракторът може да се движи в почистените площи, а шредерът да работи странично.

Целият текст - в новия брой на в. "Български фермер" от 13-26 септември

Модел TCL за почистване
Модел TCL за почистване
Чукове с двоен отрез
Чукове с двоен отрез
Шредер с бункер за събиране на остатъците
Шредер с бункер за събиране на остатъците
Отваряне на задния капак за лесно изхвърляне на растителните остатъци
Отваряне на задния капак за лесно изхвърляне на растителните остатъци
Модел Albatros в стърнище
Модел Albatros в стърнище