От 10 септември българската компания е ексклузивен официален представител на немската у нас и за Румъния

На събитие в NIK Academy тази седмица беше представено началото на новото партньорство между НИК и немската компания за контролери в земеделието - Muller Elektronik.

От 10 септември НИК става ексклузивен официален представител на компанията за България и Румъния, като освен продажбата на ново оборудване компанията поема и гаранционната и извънгаранционната поддръжка на вече продаденото оборудване на двата пазара.

Още през миналата година Trimble Inc обяви придобиване на немския производител на контролери в земеделието Muller Elektronik, като част от стратегията за европейския пазар. Като част от тази стъпка, след обстоен анализ на пазарните позиции в различните държави, от немската компания избраха пазарното представяне в България и Румъния да бъде предоставено на водещата в прецизното земеделие компания НИК.

Muller Elektronik е немска семейна фирма с дългогодишни традиции в областта на оборудването за управление и контрол на земеделските обработки. Повече от 40 години компанията развива и произвежда оборудване за първоначално вграждане за марки като Claas, Amazone, Horsch, Tecnoma и други.

Компанията има голям принос в развитието на ISOBUS протокола, който осигурява комуникацията на различни машини, без значение от производителя. Това позволява използването на един терминал за няколко инвентара, като по този начин се улеснява работата.

“Смятам, че комбинацията от лидера в GPS оборудването Trimble и компанията, която има най-голяма роля в контролерите на европейските производители на инвентари - Muller Elektronik, би ни дала повече възможности да обхванем на 100% всички нужди на нашите клиенти, свързнани с прецизното земеделие”, сподели Тодор Шишков, търговски директор на НИК.

“За нас партньорството с Trimble ни дава достъп до най-добрата GNSS технология на пазара и в комбинация с нашите ISOBUS решения смятаме, че заедно предлагаме най-голямото портфолио от решения за прецизно земеделие.

За българския и румънския пазар решихме да се доверим на НИК, които са пазарен лидер и компания, която не продава само оборудване, а вижда прецизното земеделие като цялостен кръг от решения”, сподели Heiner Grotenhofer, търговски мениджър в Мюлер Електроник.

Калоян Куманов и Тодор Шишков от НИК и мениджърския екип на Muller Elektronik
Калоян Куманов и Тодор Шишков от НИК и мениджърския екип на Muller Elektronik
Heiner Grotenhofer от Muller Elektronik и Иван Черногоров от НИК
Heiner Grotenhofer от Muller Elektronik и Иван Черногоров от НИК
Флагманът на Muller - TRACK-Guide II
Флагманът на Muller - TRACK-Guide II