Оригиналните решения са само половината от битката. Важно е да ги накарате да играят, според вашите правила. И тук дизайнерските тайни ще ви помогнат!

* Големите огледала трябва да бъдат поставени по такъв начин, че да отразяват красивите гледки, а малките - грандиозни местни обекти, декор или растения.

* За визуалното разширяване на пространството не е абсолютно необходимо да се използва много голямо огледало или огледална стена, желаният ефект може да се постигне и чрез няколко огледала, разположени на интервали.

* За да удвоите пространството, вертикално разположените огледала ще имат по-добър ефект.

* Ако искате да разширите тесен и дълъг проход, по-добре е да използвате няколко средни отразителя.

* За да направите гледката по-дълбока и интересна, ще ви помогнат композитни огледала, състоящи се от отделни идентични елементи, например квадратчета и правоъгълници, поставени без прекъсване.

* Колаж от огледала може да разкадрира пространството като образува калейдоскопски образ, съставен от множество планове и изгледи. Този ефект помага да се изкриви пространството, а обектът, върху който са тези огледала сякаш се отдръпва от зрителя.

СЪВЕТ:

Огледалото е универсална маскировка. Достатъчно е да го сложите върху всеки не твърде декоративен обект или върху структура, която трябва да бъде скрита и те веднага ще изчезнат.