Ефективност на ново равнище - такава е днешната реалност

07 септември 2018
Агротехника
0
3564
Няма снимка
С новия двигател Stage V комбайнът CR7.90 се радва на увеличение от 11 к.с. при максимална мощност до 460 к.с.
1 2 3 4
 

New Holland издига автоматизацията на революционно ниво в разширеното си портфолио комбайни от серията CR Revelation

Такива машини предлага Интерагри България, единственият официален вносител на техника от този световен бранд

Големият производител на иновативна агротехника New Holland е бил винаги сред първите, които прилагат най-високите достижения на конструкторската мисъл в аграрното машиностроене. В новите си машини от следващо поколение концернът издига автоматизацията на по-високо ниво. С разширеното си портфолио комбайни от серията CR Revelation New Holland пак е в предната линия на новаторите. Системата за автоматизация IntelliSense увеличава производителността, намалява загубите и не уврежда зърното.

Подобренията в системата за автоматично регулиране на потока на културата IntelliCruise II осигуряват по-добра ефективност на работа и по-голяма стабилност на системата. CR Revelation въвежда първите модели комбайни с двигатели Stage V, както и разширява портфолиото си с нов модел комбайн CR7.80. Новото придвижване с двустепенна скоростна кутия осигурява по-голяма тяга и възможност за по-бърза реакция. Така този рейндж комбайн от серията на New Holland CR Revelation издига автоматизацията на следващото ниво с надградената IntelliSense система. Тя въвежда редица подобрения, които допълват върховите постижения на комбайна с най-голям капацитет в света.

Ларс Скьолдагер Сьорсен, ръководител на продуктовата линия на компанията за прибиране на реколтата, споделя: "И този път комбайн от серията CR Revelation задава референтния показател за агроиндустрията

Световният рекордьор и най-продуктивен и високопроизводителен комбайн в света издига ефективността на съвсем ново ниво, което води до значително намаляване на разходите за прибиране на реколтата чрез намаляване на загубите, както и до най-добрата проба зърно в класа си. Новият CR Revelation прави важна стъпка напред в автоматизацията, като осигурява максимален контрол на водача, така че да оптимизира производителността, качеството на зърното и комфорта на оператора. "

Системата за автоматизация IntelliSense увеличава производителността, намалява загубите и предпазва зърното от щети. В зърнокомбайна CR Revelation се комбинира функцията на ръчна и автоматична система за настройки на комбайни IntelliSense на New Holland, която извежда автоматизацията на ново ниво, за да отговори на голямото предизвикателство да се поддържа максимална производителност, като се избегнат загубите и увреденото зърно до минимум. Сребърен медалист в категорията "Иновации" на Agritechnica 2017, технологията носи значителни предимства за производителността на клиентите: увеличена дневна продукция, намалени загуби и подобрено качество на зърното. Също така дава важни предимства за оператора: нужда от по-малко взети решения, по-добър комфорт и доверие на водача, по-малко умора и лесен потребителски интерфейс.

С IntelliSense операторът може да избира между четири стратегии: ограничена загуба, най-добро качество на зърното, максимален капацитет или фиксирана производителност.

Патентованите почистващи сензори осигуряват много точни измервания на товара и въз основа на тези данни комбайнът проактивно и непрекъснато адаптира скоростта и ъгъла на въртене на Twin Rotor, скоростта на вентилатора и отварянето на предното, горното и долното сита, така че да постигне желания резултат.

Патентованата автоматична настройка на лопатките на ротора подобрява ефективността на мощността на ротора, без да се отразяват настройките за въртене и отделяне, което води до по-големи икономии на гориво и производителност.

Клиентските тестове проведени във Франция и Германия през 2017 г. генерират подчертано положителна обратна връзка. Участниците в изследването установяват, че системата е интуитивна и лесна за използване и казват че тя им дава значителна увереност, като посочват, че ще им бъде от голяма помощ за нови или по-малко опитни оператори. Те също така отбелязват, че тя е довела до съществено увеличение на производителността и качеството на зърното.

Подобренията в системата за автоматично регулиране на потока на културата IntelliCruise II осигуряват по-добра реакция и стабилност. Системата за автоматично регулиране на потока на културата IntelliCruise CR Revelation, която автоматично напасва скоростта на придвижване напред спрямо гъстотата на потока на културата, разполага с автоматизирани функции за отчитане на скоростта на придвижване и предлага избор от три стратегии за прибиране на реколтата, което позволява на оператора да постигне желания резултат. Новата стратегия за максимален капацитет увеличава скоростта на движение, за да достигне максимално натоварване на двигателя или максимална скорост, стратегията за фиксирана пропускателна способност променя скоростта на движение, за да запази предварително зададеното натоварване на комбайна, така че производителността да остане постоянна при различни добиви.

Стратегията за ограничените загуби променя скоростта на придвижване, за да поддържа определен поток, но ако загубите станат прекомерни, пропускателната способност се намалява, за да се ограничат загубите. Има три настройки за настройване на границите на системата IntelliCruise: максимално натоварване на двигателя, максимална скорост на придвижване и настройка за чувствителност на подаване, което позволява на оператора да определи адекватността на системата.

Когато CR Revelation се разширява с нов модел CR7.80 се въвеждат и първите модели на Stage V. Комбайнът CR7.80 е задвижван от нов двигател Cursor 9 Common Rail с номинална мощност 275 kW (374 к.с.) и максимална мощност от 305 kW (415 к.с.). Новият модел разполага с почистващ ремък с единично връщане. Със 750-литров резервоар за гориво, 9 500-литров бункер за зърно и висока скорост на разтоварване от 126 литра/секунда, той осигурява изключително ефективно изпълнение.

Новият CR7.80 и следващият модел в диапазона CR7.90 са първите, които отговарят на стандартите за емисиите от Stage V, които налагат още 40% намаление на съдържанието на вредни частици в сравнение с предходното регулиране от Stage IV. Те постигат новите граници на емисиите с двигателя Cursor 9 и новата технология HI-eSCR2, разработена от FPT Industrial. Тази новаторска система за последваща обработка е патентовано решение без нужда от поддръжка, което минимизира оперативните разходи

Cursor 9 има опростено оформление и е без EGR, което дава изключителна производителност и надеждност.

С новия двигател Stage V, комбайнът CR7.90 се радва на увеличение от 11 к.с. при максимална мощност до 338 кВт (460 к.с.). Новото придвижване с двустепенна скоростна кутия осигурява по-голяма тяга и по-бърза реакция.

Новият CR Revelation разполага с придвижване от нов тип с двустепенна скоростна кутия, интегрирани хидравлични спирачни системи, по-голяма хидростатична помпа и електрохидравлична функция за заключване на диференциала. Предавателната кутия предлага две скоростни диапазони - едната за полеви работи от 0 до 17 км/ч, а другата за придвижване от нула до максималната скорост, която е фабрично зададена спрямо местните разпоредби на всеки пазар. Максималната скорост се постига при намалени обороти което води до по-нисък разход на гориво.

Новото двустепенно придвижване осигурява по-голяма теглителна сила, подобрено изкачване нагоре и по-бърза реакция, благодарение на по-голямата хидростатична помпа. Няма нужда да спирате превключването на предавките, при работа на място или пътуване по пътищата, което увеличава ефективността на комбайна.

Хидравличната спирачна система и серво клапан подобряват управлението на спирачките и допринасят за безопасността на машината, включвайки и новата двойнодействаща паркинг спирачка. Хидравличните спирачки също гарантират, че спирачната ефективност се поддържа през целия жизнен цикъл без подмяна на спирачните накладки или поддръжка на буталото, което води до по-ниски експлоатационни разходи. Спирачните накладки са интегрирани и напълно запечатани от прах и мръсотия, което елиминира опасността от замърсяване. Предлага се и нова дистанционно управлявана електрохидравлична блокировка на диференциала, която се управлява без усилие от крачен превключвател в кабината.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
4887
0

Мулчерите и шредерите на италианския производител TIERRE са подходящи за обработване на пасища, ливади, овощни градини, лозови масиви, стърнища и др. С 50-годишния си опит в проектирането и

2286
0

Днешните прикачни машини за растителна защита може да бъдат “напълнени” с повече допълнително оборудване дори от тракторите Предлагаме ви различни варианти на системи и механизми,

4032
0

От 10 септември българската компания е ексклузивен официален представител на немската у нас и за Румъния На събитие в NIK Academy тази седмица беше представено началото на новото партньорство между

6435
0

EIMA International Bologna очаква над 2000 изложители и над 320 000 гости Организацията на международното изложение за селскостопанска механизация, което ще се проведе от 7 до 11 ноември в рамките на

8694
0

Инженерните и производствени екипи на JCB наскоро отбелязаха приноса на тракторите от серията Fastrac 3000 за повишената производителност в земеделието през последните 20 години Fastrac 3155 с

Още от Фермер
135
0

До средата на тази година са загинали повече швейцарски фермери, отколкото през цялата 2017 г. Консултативен център за предотвратяване на злополуки в земеделието изчислява,

540
0

Приберете зеленчуковите култури, подлежащи на осланяване Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ-БАН В началото на следващия седемдневен период агрометеорологичните условия ще се определят от

738
0

„Имаме потенциал за развитие на европейско селско стопанство“, Николай Стефчов, Агробизнесмен на България за 2017 г., управител на фирма „Агритоп“ Когато говорим за успешен бизнес в животновъдството

4113
0

Компанията за управление на поземлени активи “Агрион“ е най-предпочитаната сред фирмите при сделка Близо 870 хил. дка земеделска земя са обявени за продажба през тази есен в България.

324
0

Днес времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отношенията между Вашингтон и Анкара ще укрепнат чрез инвестиции и търговия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в реч пред американски инвеститори в Анкара, предаде Ройтерс. Двете страни имат търкания по редица въпроси, сред които политиката на Вашингтон в Сирия, настояването на Анкара за ектрадиция на мюсюлмански духовник,

Астрономи от университета на Западна Австралия установиха защо някои звезди в Големия Магеланов облак се движат в посока, която е обратна на часовниковата стрелка, а други - в противоположната посока, съобщава Monthly Notices of the Royal Astronomical Society: Letters. Причината за това е, че въпросната галактика джудже е погълнала друга галактика

Депутатите в парламента в момента гласуват оставките и назначенията на тримата министри.  Предложената рокада от премиера Борисов е точка първа в дневния ред на депутатите. Сменени ще бъдат министрите на регионалното развитие, на транспорта и на вътрешното министерство. Досегашните титуляри подадоха оставки след катастрофата край Своге,

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа