Торенето само с азот е едностранчиво

04 септември 2018
В лозята
0
6012
Няма снимка
При едностранчиво азотно торене се забавя зреенето на гроздето
 

Не е желателно да се допуска

То увеличава растежа на лозите и добива, но намалява захарността на гроздето.

При едностранчиво азотно торене се забавя зреенето, съдържанието на ароматни и багрилни вещества в реколтата намалява, а калиевото торене ги увеличава и ускорява зреенето.

Ароматът и типичният сортов вкус на гроздето от недостатъчно осигурени с калий лози се губят след краткотрайно съхранение. Най-често под влияние на калиевото торене съдържанието на захари нараства, а на киселините - намалява.

В зависимост от сортовите различия от един декар лозе ежегодно се извличат от 6 до 12 кг азот, 1,3 - 3,0 кг фосфор и 5 до 14 кг калий.

Затова количествата торове, които трябва да се внесат, се диференцират за конкретно лозово насаждение чрез методите на почвената и растителната диагностика, са препоръките отпреди няколго години на доц. д-р Мария Апостолова. 

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от В лозята
7839
0

На пазара у нас се предлагат както серниста киселина 6%, така и калиев метабисулфит. Серният двуокис в тях се свързва с багрилната материя, вследствие на което мъстта избледнява.

6750
0

Любопитно е за желаещи да опитат домашна алкохолна напитка по руски стари рецепти Най-важните съставки в производството на т.нар. руска “брага” са пресована мая, вода и захар.

17487
0

Конструкцията на серпентината не позволява друг начин на почистване освен измиване или изплакване с вода.

26541
0

Какви грешки се допускат при производството За ракия с добри вкусови качества не забравяйте: Задължително проверявайте състоянието на джибрите. Ако са вкиснати и миришат на оцет,

37485
0

Важно е гроздето винаги да е брано и транспортирано хладно Вино се произвежда от прясно грозде, знаят добрите майстори. Но е важно и да знаем от кои сортове какво да очакваме и от кои сортове какво

Още от Фермер
621
0

В домашни условия плодовата продукция се съхранява в дървени касетки. Те са много удобни както за транспортиране от овощната градина до вкъщи, така и за по-нататъшни грижи в помещението за

2781
0

Между 100 и 200 лв. е разходът за еднократното участие във фермерски пазар. А първоначалната инвестиция, която трябва да направи фермерът, за да участва, е 11 500 лева.

1908
0

Правителството одобри проект на Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Законопроектът предвижда промяна в списъка на търговските дружества с повече от 50 на сто

594
0

Четири грипни щама се очакват през предстоящия сезон - "Мичиган", "Сингапур", "Колорадо" и "Пукет". Това каза по време на дискусия, посветена на ваксинопрофилактиката, проф.

2844
0

Имам уверение от големите вериги, че няма да работят с печалба от хляба. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов след заседание на ресорната комисия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

10 нови шефове на мисии одобри правителството, всички са дипломати Димитър Абаджиев, чийто мандат като посланик на България в Словения още не е изтекъл, получи нов пост. Той ще оглави новосъздаденото българско посолство в столицата на Саудитска Арабия Рияд, реши правителството в сряда. 10 посланически рокади одобри Министерският съвет,

Университетът в Съри, Англия, оповести за първото в историята успешно прилагане на активно събиране на космически боклук в околоземна орбита, предаде ТАСС. На сайта на учебното заведение се съобщава, че това е направено с помощта на мрежа, спусната от експериментален спътник. "Спътникът RemoveDEBRIS успешно използва бордова мрежа в орбита -

- Вързали игумена и му запушили устата - Тарторът на групата носел маска, сложил си я пред една от камерите Шестима крадци нападнаха Роженския манастир “Рождество Богородично”, вързаха архимандрит Теофил и къртиха стена в търсене на златото на Яне Сандански. Екшънът като на филм се разиграл около 19 ч във вторник.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа