Британските късокосмести котки са много подходящи за домашни любимци в семейства с деца, тъй като са изключително мили животни, които обичат общуването с деца и възрастни. Характерът им предразполага към общуване. Котките от тази порода са контактни, комуникативни и дружелюбни. Те много бързо се привързват към своите стопани. Освен това се характеризират с отличен имунитет и чудесно здраве.

Но веднага трябва да уточним едно много важно нещо: те не са плюшени играчки

И задачата на родителя е предварително да обясни на детето си, че не трябва да наранява котето, тъй като всяко живо същество то изпитва болка, ако се повдига за опашката, настъпват му се лапите и др.

Много е важно да не допускате лошо отношение към котката. Обикновено това става от незнание как правилно да се отнасят към животното: не трябва да се стиска и непрекъснато да се гали котката, както и вследствие на безгрижие и неправилна представа за удоволствие.

Особено важно е през първите дни в новия му дом котето да бъде оставено на спокойствие, тъй като му трябва време да свикне към мястото и семейството. Затова първите един-два дни трябва да се ограничи достъпът на малки деца до котето.

Специалистите са категорични, че британското коте е най-удачният избор за семейство с деца.

Но не вземайте за дететои си котка, ако самите вие не обичате тези животни тъй като на един от родителите ще се наложи да поеме основната натоварване по грижите за любимеца. Това няма как да прехвърлите на детето, тъй като има опасност котето да остане гладно, жадно или пък ненарешено.

Чудесно е да опитваш продуктите, докато готвиш със стопанката си
Чудесно е да опитваш продуктите, докато готвиш със стопанката си
Научете детето, че не трябва да стиска и постоянно да гали котката
Научете детето, че не трябва да стиска и постоянно да гали котката
Горда стопанка на изложба с любимата си котка
Горда стопанка на изложба с любимата си котка