Продукти: 600 г кайма, 1 мини-франзела или 2-3 филии хляб, 2 глави лук, 1 чаена чаша прясно мляко, сол и черен пипер на вкус, 100 г кашкавал, 200 г бекон, растително масло за пърженето, връзка магданоз или копър, 2 скилидки чесън

Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се запържва в растителното масло до златисто. Каймата се посолява и подправя с черен пипер на вкус. От хляба се обира средата и се накисва в прясното мляко. Кашкавалът на настъргва. Зелените подправки и чесънът се нарязват на дребно и се прибавят към каймата. Хлябът се изстисква и заедно с кашкавала също се прибавя към каймата. Всичко се обърква много добре. От получената смес правим малки топчета, които се увиват в бекон. Закрепваме с клечки за зъби.

Подреждаме с тавичка, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за 45 минути.