Руски полицаи се срещнали с достоен противник, докато се опитвали да разчистят плантация от канабис, съобщава pcheli.bg. Те напуснали сцената с бягство, преследвани от десетки разгневени пчели. Въпреки това, служителите на реда показали кой се смее последен, когато се върнали със защитно оборудване, за да се отърват от канабиса.

Пчелите се намирали в кошери по средата на малък парцел с канабис, за който собственикът твърдял, че е диворастящ – недалеч от град Кострома, на около 350 км. северозападно от Москва. Полицаите били многократно ужилени, но никой не претърпял алергични реакции.

„Като част от операция, полицаите пристигнаха на мястото на инцидента, за да проверят дали са верни слуховете, че там се отглежда голямо количество канабис”, заявил полицейския служител Валери Векхов. „Когато стигнахме до мястото, където растеше канабисът, там имаше множество кошери. При опита ни да премахнем канабисовите растения, пчелите започнаха да ни атакуват агресивно. Трябваше да напуснем, за да се снабдим с предпазни средства”.

Имало около 500 растения канабис, растящи в близост, на височина до 2 метра, но собственикът бил категоричен, че не прави нещо незаконно. Когато го попитали защо не е унищожил растенията, той отговорил, че не е имал достатъчно време, тъй като бил зает с грижи по пчелите. Плантацията в крайна сметка била унищожена, а канабисът – конфискуван.

Сега, полицията се опитва да разбере, дали пчелите са били специално настанени в парцела с канабис, за да го пазят, в случай че някой се опита да го унищожи.

Отглеждането на канабис в Русия е незаконно и ако се установи, че собственикът на парцела умишлено е отглеждал растенията, може да получи до осем години затвор. Източник: moraybeedinosaurs.co.