Джанет Адамович е много разстроена, когато през 2005 г. 4-годишната й любима котка Бу бяга от дома си, съобщава Bored panda. Тя прави всичко възможно да я намери - закача съобщения из родния си град Харогейт, Северен Йоркшир, и дори пуска обява за нея в местния вестник.

След година безплодно търсене Джанет губи надежда и решава да осигури дом на други две котки: първо взема Оли през 2008 г., а след това и Теси - през 2014 г.

Но 13 години по-късно й се обаждат и я питат дали не е загубила котката си. Джанет не се сеща веднага за Бу и отговаря, че двете й котки са си вкъщи. Но като помислила, разбрала, че става дума за Бу.

Бу е открита на 64 км от дома си и анонимно е предадена в приют. Благодарение на микрочипа откриват стопанката й. Срещата между Джанет и Бу била много емоционална. Дори ветеринарните лекари плакали. Бу веднага познала Джанет.

Ветеринарните лекари използват случая с Бу, за да напомнят на стопаните да чипират домашните си любимци, защото никога не се знае какво може да се случи.