Аграрният сектор е най-печелившият в Украйна

10 август 2018
Агробизнес
0
3078
 

Селското стопанство се оказва най-печелившият сектор в Украйна през 2017 г., показват изследванията и статистиката.

Средната рентабилност на селскостопанските компании е до 22%, а нетната печалба на индустрията в този сектор е близо до 80 милиарда гривни или 3 милиарда долара.

Аграрният сектор представлява 43% от общата печалба, реализирана в Украйна, а 86% от стопанствата са печеливши.

Въпреки това броят на фермерските предприятия, които отчитат загуби, се е увеличил в сравнение с 2016 г.

Текущите цени на агростоките помагат на сектора да запази лидерството си и през настоящия сезон.

Тази конюнктура ще помогне за засилване на привлекателността на сектора за инвеститорите, което ще допринесе за подобряването на техническото оборудване във фермите и развитието на инфраструктурата.

През следващите дни, Министерството на земеделието на Украйна планира да подпише традиционен меморандум с износителите, за да се координират обемите на износ на зърно през 2018/19 MГ.

След слухове миналата седмица за ограничаването на износа на украински пшеница, земеделското министерство заявява котегорично, че не трябва да има допълнителни ограничения върху износа.

Предвид настоящата напрегната ситуация на пазара на зърно министерството се опитва да подпише споразумението възможно най-скоро.

Следователно, дори ако операторите демонстрират по-ниски производствени обеми и качество на реколтата тази година, в момента "забраната" на износа изглежда малко вероятна.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
477
0

Течен тъмен шоколад на българската биокомпания Хармоника спечели награда на Great Taste Award. "Тъмно кафяв цвят и шоколадов аромат, прекрасно топящ се вкус и изненадващо мека, кремообразна текстура.

1341
0

На 23 август т.г. учените ще представят селекционираните нови десертни и винени сортове лози, както и ще предложат лози за реализация на желаещите. В четвъртък от 10.30 ч.

6552
0

Могат да се намерят на електронната страница на Държавен фонд "Земеделие" и общо са 9 456 на брой - отнасят се за площите, декларирани от повече от един кандидат за кампания 2018.

4473
0

Русия възнамерява да предостави на китайски инвеститори огромно количество земя за селскостопански проекти. Това заяви директорът на инвестиционния отдел на Агенцията на Далечния изток за привличане

3015
0

Институт за агростратегии и иновации, в партньорство с Агенция за регионално и икономическо развитие-Враца, партньор по проект БАЛКАНЕТ, набират иновативни идеи и добри практики за продукти,

Още от Фермер
486
0

Ето това малко същество (спадащо към клас паякообразни), приличащо на рак – акарът вароа (с размери 1х2 мм), постави на колене много пчелини по целия свят: от малки, любителски,

1062
0

Властите на южния шведски град Векшьо разрешиха на фермерите да извеждат кравите си на нудисткия плаж на езерото Ветерн, за да се разхлаждат, съобщи The Local.

504
0

За да се избегне разпространението на причинители на инфекции изолаторът в свинефермата трябва да бъде напълно отделен от останалите помещения. Освен това изолаторът трябва да отговаря на следните

225
0

Американски учени от университета Корнел създадоха микроскопични зърна, които ефективно възстановяват хепарина - съставка, използвана като фармацевтичен кръвен разредител от селскостопански животни.

999
0

Отглеждането на фъстъци като втора култура в уплътнено сеитбообръщение в последно време добива все по-голямо значение за фермерите, занимаващи се с това начинание.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лицензът на компанията "Олимпик" е отнет заради сделки през 2017 г. Те са повлияли на баланса му към края на годината - покупка на застраховател в Бразилия за 150 млн. евро. както и друга сделка за 24 млн. евро. Одиторите на застрахователя са оценили, че тези активи не могат да бъдат приети на тази стойност.

Започна извънредното заседание на парламента, на което ще бъде изслушан премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и се обсъжда казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". 169 депутати участват в заседанието. В кулоарите на парламента Ралица Агайн обяви, че подава оставка като зам-шеф на Комисията за финансов

Националният селекционер Петър Хубчев съобщи футболистите, играещи в чужбина, за предстоящите двубои от Лигата на нациите срещу Словения (в Любляна на 6 септември) и Норвегия (в София на 9 септември). Повиквателни за първите мачове от новия турнир получиха: Пламен Илиев (Астра, Румъния) Васил Божиков (Слован Братислава,

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа