* 10 факта за съвместното съжителство

Котките притежават качества, на които е невъзможно да не се възхитиш: невероятната способност да бъдат невъзмутими, умение да спят и 24 часна в денонощието в най-различни пози и места, самодостатъчност и потресаващ уют, който те придават дори на най-необитаваното помещение. Но преди да си вземете мъркащо животно, какво трябва да знаете за онези особености, с които непременно ще се сблъскате.

Котките правят внезапни подскоци

Удивителната способност да се извисят на метър височина и дори повече е хаактерна за дивите котки. Но домашните също получават тази опция по рождение. При това абсолютно не е ясно какво може да ги накара да подскочат от място и кога това ще се случи. Някои домашни любимци реагират така дори на краставица.

Котките ще ви научат да не държите нищо на масата на скрина, всъщност навсякъде. Всичко, което котката види, ще се окаже на пода.

Цветята трудно оцеляват в котешка компания

без значине къде ги държите вкъщи. Котките много обичат да се качват на перваза на прозореца, така че там няма да има цветя. Писаните с удоволствие ще изгризат традексанцията, драцената, циперуса и други вкусни растения.

Някои обожават да ровят в пръстта на саксиите, а други я ползват за тоалетна.

Насекомите ги довеждат до неистов възторг

Ако не всички котки проявяват ловни инстинкти, като видят мишка, то мухите и бръмбарите докарват всички до неистов възторг. Те подскачат и ги ловят с див ентусиазъм. Именно затова през лятото на прозорците и балкона непременно трябва да има мрежа. Виждайки муха или птичка, котките са готови да скочат от всеки етаж.

Котаракът трябва да е там, където сте вие

Клавиатура, книги, тетрадки и учебници са любими котешки места за сън и почивка. Особено ако в този момент се използват от неговия стопанин. Но за да напусне веднага това място сънливият любимец, е достатъчно само да отворите вратата на хладилника.

Котките са шампиони по криене

Колко домашни трагедии са се разигравали в семейства, в които котката е изчезнала безследно. И после отваряте скрина, за да откриете там кротко спящата писана. Мъркащите любимци обичат да спят и върху закачалката, ако там са наредени шапки , както и на други странни места.

Котките обичат безумно кутии и пликове

и този факт е доказан многократно. Сложете една кутия и след малко ще откриете там котката. Същото се отнася и за пликовете. При това размерът им няма значение, както и породата на животното.

Тези животни са прекрасни атлети

Няма височина, която да им се опре. Рано или късно котката ще се добере до горните шкафове на гардероба и дори до полилея.

И най-важното - ако съумеете да покорите сърцето на вашето коте, то сърцето ви направо ще се топи от неговите прегръдки.