Продукти: 4 средни тиквички, 200 г сирене, 120 г високомаслена заквасена сметана, 1 малка връзка смесени зелени подправки (магданоз, лук, копър, босилек или естрагон), зехтин и масло, 100 г брашно, 1 ч.л. сухи провансалски билки, сол, прясно смлян черен пипер

Приготвяне: Почистете и нарежете на ситно зелените подправки. С помощта на вилица смачкайте сиренето (ако е обезсолено леко го посолете). Смесва със зелените подправки, заквасената сметана, черния пипер.

Нарежете тиквичките по дължина наполовина, а след това ги нарежете на парчета с дебелина 1-1,5 см. Смесете брашното с провансалските билки, подправете със сол и черен пипер. Оваляйте тиквичките в брашното.

В голям тиган загрейте масло и зехтин в съотношение 1:1. Изтръскайте тиквичките от брашното и ги изпържете от двете страни до златисто. В тигана се пържат на един слой.

Готовите тиквички се слагат в купа и се намазват със сместа от сирене и сметана. Можете да сервирате ястието както топло, така и студено.