Германските биоживотновъди ще изхранват повече конвенционални фуражи заради сушата

08 август 2018
Животновъдство
0
5796
Няма снимка
Снимка: Schweizer Bauer
 

Редица германски територии издадоха постановление, според което животните, отглеждани в биоферми, може да бъдат хранени с конвенционални фуражи.

Инициатори на това са председателите на биологични сдружения. Сега биофермермите особено страдат от изключителната суша. Те могат да ползват само биофуражи, които е много трудно да бъдат намерени, коментира Андреас Енгелман, председател на Комитета по биоземеделие в селскостопанската асоциация WLV.

За целия пазар на немски биофуражи допустимото количество конвенционален фураж ще бъде увеличено от 30 на 50 процента. Под конвенционални се разбират фуражите, които се произвеждат върху площи, обработвани в съответствие с приетата аграрна практика.

По данни на WLV все по-често ще се сблъскваме с екстремни климатични условия. И ако на обикновените фермери им е трудно да се справят с последствията от климатичните катаклизми, какво остава за биофермерите.

Като решение на проблема WLV предлага да се внедрява в органичното земеделие отглеждането на сухоустойчиви култури, правилно управление на почвата за създаване на богат хумусен слой, при наличието на който растенията по-лесно ще преживяват абиотичните стресове. Като допълнение към това фермерите трябва да формират финансови спестявания в случай на суша, за да могат да купуват биофуражи оттам, където ги има.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Животновъдство
1017
0

Властите на южния шведски град Векшьо разрешиха на фермерите да извеждат кравите си на нудисткия плаж на езерото Ветерн, за да се разхлаждат, съобщи The Local.

6372
0

Второ огнище на африканска чума по свинете (АЧС) в китайски кланица, беше потвърдено от китайското Министерство на земеделието и от Световната организация за здравеопазване на животните (OIE).

13275
0

На пристанището на холандскя град Ротердам завършва строителството на първата в света плаваща кравеферма, съобщи MercoPress. Целта на проекта е осигуряване на града с устойчиви млечни продукти.

8127
0

Първично огнище на туберкулоза по говедата е регистрирана в кравеферма край Стрелча, съобщават от Община Стрелча. В региона се въвеждат строги мерки за недопускане на разпространяване на заболяването,

5067
0

От години американски говедовъди спасяват с тях стадата си от опасни насекоми Може ли да спасите пасящите крави от досадните и пренасящи заболявания мухи?

Още от Фермер
459
0

Ето това малко същество (спадащо към клас паякообразни), приличащо на рак – акарът вароа (с размери 1х2 мм), постави на колене много пчелини по целия свят: от малки, любителски,

504
0

За да се избегне разпространението на причинители на инфекции изолаторът в свинефермата трябва да бъде напълно отделен от останалите помещения. Освен това изолаторът трябва да отговаря на следните

225
0

Американски учени от университета Корнел създадоха микроскопични зърна, които ефективно възстановяват хепарина - съставка, използвана като фармацевтичен кръвен разредител от селскостопански животни.

981
0

Отглеждането на фъстъци като втора култура в уплътнено сеитбообръщение в последно време добива все по-голямо значение за фермерите, занимаващи се с това начинание.

324
0

Институт по земеделие – Карнобат обявява конкурс за прием на докторанти по докторска програма „Селекция и семепроизводство на културните растения“ в професионално направление 6.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лицензът на компанията "Олимпик" е отнет заради сделки през 2017 г. Те са повлияли на баланса му към края на годината - покупка на застраховател в Бразилия за 150 млн. евро. както и друга сделка за 24 млн. евро. Одиторите на застрахователя са оценили, че тези активи не могат да бъдат приети на тази стойност.

Започна извънредното заседание на парламента, на което ще бъде изслушан премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и се обсъжда казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". 169 депутати участват в заседанието. В кулоарите на парламента Ралица Агайн обяви, че подава оставка като зам-шеф на Комисията за финансов

Националният селекционер Петър Хубчев съобщи футболистите, играещи в чужбина, за предстоящите двубои от Лигата на нациите срещу Словения (в Любляна на 6 септември) и Норвегия (в София на 9 септември). Повиквателни за първите мачове от новия турнир получиха: Пламен Илиев (Астра, Румъния) Васил Божиков (Слован Братислава,

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа