Максимални добиви от високодобивните хибриди

07 август 2018
Растениевъдство
0
8433
 

Безспорно 2018 ще е година на пролетниците, категорични са и агроспециалистите, и фермерите. Въпреки че сезонът не започна добре. В края на март снеговалежът бе повече и обилен отколкото през цялата зима. През април пък настъпи рязко засушаване и повишаване на температурите, които бяха летни.

Имаше много тесен оптимален период за сеитба на пролетниците. Фермерите, които успяха да засеят в този период получиха изравнени посеви с много добре развити растение, като тенденция се запазва и до този момент. На местата, където сеитбата позакъсня, посевите бяха неизравнени, растенията се разминаваха във фазите на развитие. Продължилото обаче по-хладно време, както и валежи, коригираха това, и към момента и тези посеви изглеждат много добре – кочаните на царевицата са заложени нормално, питите на слънчогледа – също.

Това, което виждаме на полетата в цялата страна е наистина уникално - прекрасни ниви с царевица и слънчоглед. Разбира се, обилната влага предопределя отлично развитие на пролетниците, което пък е предпоставка за добри добиви.

Какво видяхме на полето на младия фермер Боян Миланов от с. Якимово, Монтанско, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 9 август.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
999
0

Отглеждането на фъстъци като втора култура в уплътнено сеитбообръщение в последно време добива все по-голямо значение за фермерите, занимаващи се с това начинание.

3474
0

Пореден открит ден проведе Екофол съвместно с фирмите Пионер Семена и ДюПон Растителна защита. В землището на с. Катуница, Пловдивско трите фирми представиха предложенията си за следващия сезон пред

3654
0

Поредният форум Портфолио Фарм на фирма Пионер се проведе в землището на с. Катуница, Пловдивско. Присъстващите фермери от региона се запознаха с потфолиото на Пионер,

7821
0

Има сериозна пазарна ниша, фермерите трябва да се възползват Ваня Велинска На опитното поле в Кнежа подобаващо място заема и соята. Културата не е сред любимите на родните фермери, но не и тук.

8901
0

На час път е от София. Ясен Иванов я създава с къртовски труд в двора на баба си и дядо си Гергана Младенова Ясен Иванов е един от онези млади хора, които обичат действието и растенията.

Още от Фермер
486
0

Ето това малко същество (спадащо към клас паякообразни), приличащо на рак – акарът вароа (с размери 1х2 мм), постави на колене много пчелини по целия свят: от малки, любителски,

1053
0

Властите на южния шведски град Векшьо разрешиха на фермерите да извеждат кравите си на нудисткия плаж на езерото Ветерн, за да се разхлаждат, съобщи The Local.

504
0

За да се избегне разпространението на причинители на инфекции изолаторът в свинефермата трябва да бъде напълно отделен от останалите помещения. Освен това изолаторът трябва да отговаря на следните

225
0

Американски учени от университета Корнел създадоха микроскопични зърна, които ефективно възстановяват хепарина - съставка, използвана като фармацевтичен кръвен разредител от селскостопански животни.

324
0

Институт по земеделие – Карнобат обявява конкурс за прием на докторанти по докторска програма „Селекция и семепроизводство на културните растения“ в професионално направление 6.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лицензът на компанията "Олимпик" е отнет заради сделки през 2017 г. Те са повлияли на баланса му към края на годината - покупка на застраховател в Бразилия за 150 млн. евро. както и друга сделка за 24 млн. евро. Одиторите на застрахователя са оценили, че тези активи не могат да бъдат приети на тази стойност.

Започна извънредното заседание на парламента, на което ще бъде изслушан премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и се обсъжда казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". 169 депутати участват в заседанието. В кулоарите на парламента Ралица Агайн обяви, че подава оставка като зам-шеф на Комисията за финансов

Националният селекционер Петър Хубчев съобщи футболистите, играещи в чужбина, за предстоящите двубои от Лигата на нациите срещу Словения (в Любляна на 6 септември) и Норвегия (в София на 9 септември). Повиквателни за първите мачове от новия турнир получиха: Пламен Илиев (Астра, Румъния) Васил Божиков (Слован Братислава,

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа