Болести, повлиявани от бордолезов разтвор

04 август 2018
Зеленчуци
0
34254
 

. Домати - картофена мана, кафяви петна, черно батерийно струпясване и бактерийно струпясване.

. Картофи - картофена мана, кафяви петна.

. Предпазна срещу мана при останалите зеленчукови видове.

. Срещу мана по лозата.

. Предцъфтежно пръскане на ябълките и крушите срещу струпясване.

. През зимата се използва в овощната градина, за да се унищожи заразата от струпясване, огнен пригор, ранно кафяво гниене.

. Дюля – срещу загиването на завързите и огнен пригор.

. Също през зимата костилковите овошки се обливат с 2%-ов разтвор срещу сачмянки, кафяво гниене, къдравост по прасковата и мехурки по сливата.

. Ягода - при опасност от белите и червени листни петна.

. Малина и къпина – срещу дидимилата, засъхване на издънките, антракноза, септориоза и ръжда. Използва се и при различните видове френско грозде срещу антракноза и сенториоза

. Синият камък се използва за обеззаразяване на почвата срещу причинителите на сеченето в концентрация 1-3%, като се полива с по 10 л разтвор на 1 кв. м. Почвата се обеззаразява 3-4 седмици преди сеитбата.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Зеленчуци
8127
0

Със зазряването на фасула в градината се появява и най-опасния неприятел на тази култура. Това е фасулевият зърнояд. Вредителят е сред най-описните за културата, тъй като при силно нападение,

14337
0

. Доматите и пипера са много взискателни по отношение на напояването. Ако немя дъжд, трябва да се поливат всяка седмица. Доматите, колкото по-често се поливат, толкова по-ускорено зреят. .

7605
0

Зелките много бързо изгниват Маната по зелето се развива често при по-хладно време. При разсада симптомите се появяват по листата на младите растения.

40680
0

Доматите са зеленчуков вид, който реагира много добре на шербетуването. Това е вид торене, при което добре разложен оборски тор се размива в поливната вода. Какви са ползите .

4680
0

Започна засяването на спанака като втора култура. Ако се засее в по-ранни срокове, ще берете още през есента. При по по-късна сеитба, ще реколтирате рано напролет.

Още от Фермер
459
0

Ето това малко същество (спадащо към клас паякообразни), приличащо на рак – акарът вароа (с размери 1х2 мм), постави на колене много пчелини по целия свят: от малки, любителски,

1017
0

Властите на южния шведски град Векшьо разрешиха на фермерите да извеждат кравите си на нудисткия плаж на езерото Ветерн, за да се разхлаждат, съобщи The Local.

504
0

За да се избегне разпространението на причинители на инфекции изолаторът в свинефермата трябва да бъде напълно отделен от останалите помещения. Освен това изолаторът трябва да отговаря на следните

225
0

Американски учени от университета Корнел създадоха микроскопични зърна, които ефективно възстановяват хепарина - съставка, използвана като фармацевтичен кръвен разредител от селскостопански животни.

981
0

Отглеждането на фъстъци като втора култура в уплътнено сеитбообръщение в последно време добива все по-голямо значение за фермерите, занимаващи се с това начинание.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лицензът на компанията "Олимпик" е отнет заради сделки през 2017 г. Те са повлияли на баланса му към края на годината - покупка на застраховател в Бразилия за 150 млн. евро. както и друга сделка за 24 млн. евро. Одиторите на застрахователя са оценили, че тези активи не могат да бъдат приети на тази стойност.

Започна извънредното заседание на парламента, на което ще бъде изслушан премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и се обсъжда казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". 169 депутати участват в заседанието. В кулоарите на парламента Ралица Агайн обяви, че подава оставка като зам-шеф на Комисията за финансов

Националният селекционер Петър Хубчев съобщи футболистите, играещи в чужбина, за предстоящите двубои от Лигата на нациите срещу Словения (в Любляна на 6 септември) и Норвегия (в София на 9 септември). Повиквателни за първите мачове от новия турнир получиха: Пламен Илиев (Астра, Румъния) Васил Божиков (Слован Братислава,

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа