Вкусна и оригинална закуска!

Продукти: 500 г извара (най-добре домашно приготвена), 2 яйца, 2-3 суп. лъж. заквасена сметана, сол на вкус (около 1 ч. л. без връх), 1 ч. л. сода (не пълна), магданоз 5 клонки (може и копър) -ситно нарязан, 200 г гъби

Приготвяне: Всички съставки се смесват и разбиват с пасатор. Прехвърляме в тенджера, която поставяме на котлона на водна баня. Варим около 15 минути като непрекъснато разбъркваме. За това време продуктите се разтопяват и се получава еднородна маса. Ако са останали бучки можете отново да използвате блендера (преди да сте прибавили гъбите). Гъбите се нарязват наситно и леко се запържват в растително масло. Когато са готови леко посолете, можете да добавите и млян черен пипер. Когато сирната маса стане абсолютно хомогенна пребавяме ситно нарязания магданоз и запържените гъби. Разсипваме по буркани и оставяме напълно да изстине преди да приберем в хладилника. Ако сте любители на пикантния вкус можете да добавите 1-2 скилидки чесън, които предварително сте смачкали.

Добавки:

ако нямате високомаслена заквасена сметана, можете да я замените с 70-100 г качествено масло;

топеното сирене е много вкусно не само върху сандвичи, а може да се добави към горещи спагети (вкусно и оригинални);

можете да развихрите въображението си и да пробвате и други добавки към сиренето.