Сега се сади и разсажда

03 август 2018
Цветя
0
64089
 

Началото на август е най-подходящото време за засаждане на есенния минзухар или т. нар кърпи-кожух. През октомври ще се радвате на цветовете му. Засаждайте го в групи от по 3-5 луковички през 15-20 см. Дълбочината е около 15 см. Не се учудвайте, ако през февруари се развие листната им маса. И тя е красива. Същото важи и за есенно цъфтящите минзухари. При тях разстоянията и дълбочината на засаждане са наполовина. Засаждането на няколко луковици в група гарантира ефектно цветно петно. Не забравяйте да отбележите мястото на цветята, за да не ги стъпчете или повредите.

Сега се размножават декоративните треви - пампаска трева, мискантус, власатки и много, много други. Деленето на туфата става с помощта на права лопата. Получените две и повече растения се засаждат веднага на постоянно място и се поливат.

Време е да обърнем внимание и на някои стайни цветя. Ако сега отстраните слабите и недобре развити връхни сегменти на коледния кактус, те ще насочат силите си към образуване на цветни пъпки. Редно е да го засушите докато това стане. Отредете му слънчево място. Когато пъпките се появят, увеличете поливките.

Амарилисът има нужда от почивка. Оставете го на слънце и до края на месеца постепенно намалете поливките. Листата ще започнат да жълтеят, което означава, че хранителните вещества се насочват към луковицата. Нов цъфтеж можете да очаквате след поне месец почивка и възстановяване на поливките. Трябва да знаете, че растение с по-малко от 3-4 листа няма да даде цвят. Затова все повтаряме колко е важно да се грижим за листната маса.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Цветя
130446
0

Може би си мислите, че малко късно подхващаме тази тема или пък, че вече е обсъждана милион пъти. Но освен красотата, с която ни радват цветята, те имат и много други качества.

35784
0

Как ги поливате * Споделете опит! Неотменни грижи си остават почистването на прецъфтелите цветове, окапалите листа и пречупените клонки. Подхранването на едногодишните цветя си продължава по схема

35883
0

* Сега нуждата от калий и фосфор е по-голяма До 15 август плодните дървета и храсти се подхранват за последен път през тази година. Рядко се замисляме обаче,

42435
0

Лилиумът е едно от най-популярните цветя за букети и аранжировки. Много хора си мислят, че отглеждането му е голяма философия, а всъщност това въобще не е така.

40203
0

Каквото и да си говорим, годината е много благодатна (с малки изключения) за цветята. Затова не пропускайте да почиствате прецъфтелите цветове и пожълтелите листа,

Още от Фермер
459
0

Ето това малко същество (спадащо към клас паякообразни), приличащо на рак – акарът вароа (с размери 1х2 мм), постави на колене много пчелини по целия свят: от малки, любителски,

1017
0

Властите на южния шведски град Векшьо разрешиха на фермерите да извеждат кравите си на нудисткия плаж на езерото Ветерн, за да се разхлаждат, съобщи The Local.

504
0

За да се избегне разпространението на причинители на инфекции изолаторът в свинефермата трябва да бъде напълно отделен от останалите помещения. Освен това изолаторът трябва да отговаря на следните

225
0

Американски учени от университета Корнел създадоха микроскопични зърна, които ефективно възстановяват хепарина - съставка, използвана като фармацевтичен кръвен разредител от селскостопански животни.

981
0

Отглеждането на фъстъци като втора култура в уплътнено сеитбообръщение в последно време добива все по-голямо значение за фермерите, занимаващи се с това начинание.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лицензът на компанията "Олимпик" е отнет заради сделки през 2017 г. Те са повлияли на баланса му към края на годината - покупка на застраховател в Бразилия за 150 млн. евро. както и друга сделка за 24 млн. евро. Одиторите на застрахователя са оценили, че тези активи не могат да бъдат приети на тази стойност.

Започна извънредното заседание на парламента, на което ще бъде изслушан премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и се обсъжда казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". 169 депутати участват в заседанието. В кулоарите на парламента Ралица Агайн обяви, че подава оставка като зам-шеф на Комисията за финансов

Националният селекционер Петър Хубчев съобщи футболистите, играещи в чужбина, за предстоящите двубои от Лигата на нациите срещу Словения (в Любляна на 6 септември) и Норвегия (в София на 9 септември). Повиквателни за първите мачове от новия турнир получиха: Пламен Илиев (Астра, Румъния) Васил Божиков (Слован Братислава,

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа