Немската пружинна брана, предлагана от УНИВЕРСАЛ-НВГ, разрохква почвата и я предпазва от кора

В сезона на почвообработката всеки фермер се нуждае от внимателно подбрана техника за предсеитбена подготовка. Браните имат много широко приложение и спомагат за повишаване условията за отглеждане на растенията, подобряват по-бързото възстановяване на естествените хранителни вещества в почвата и понижават разходите в процеса на отглеждане на културите. Това са ключови фактори за добра реколта. От няколко години навлязоха пружинните брани, наричани още иглени или щтриглени брани, които са подходящи както за земеделските производители, така и за пасищните и ливадните стопанства. Изключително подходящи са за фермери, занимаващи се с биоземеделие.

Основното приложение на пружинната брана е да разрохква повърхностния слой на почвата на дълбочина до 8 см, да пребори плевелите и да създаде отлично семенно легло.

Фирма “Универсал-НВГ” ООД гр. Долна Оряховица вече изпробва, убеди се в предимствата и препоръча на своите клиенти немската пружинна брана

модел STRAWMAX-PRO, марка BRIX

Тя е оборудвана с двойни пружини с хидравлично регулиране ъгъла на работа и се справя отлично както при борбата с плевелите, така и при разрохкването на почвата, за предпазване от образуване на кора.

Усилените двойни пружини с диаметър 16 мм и дължина 700 мм гарантират стабилност и равномерен натиск върху почвата. Те са подредени върху 5-редова тръбна рама с разстояние между редовете от 50 см, което осигурява

отлично разпределение на тежестта

на браната по цялата работна ширина и възможност за достигане на работна скорост до 25 км/ч. Хидравличното прибиране на страничните секции до 2.10 м гарантира безопасно движение по пътищата.

Браните са с изключително висока производителност и се предлагат в работни ширини от 4.80 м до 9.00 м.

Повече информация може да получите от вносителя на марката за България, Универсал-НВГ ООД гр. Долна Оряховица.

Регулиране на работната дълбочина до 8 см
Регулиране на работната дълбочина до 8 см
Хидравлична настройка на ъгъла на работа на пружините
Хидравлична настройка на ъгъла на работа на пружините