Продукти: 2 патладжана, 2 чушки, 4-5 домата, стар лук, 3-4 скилидки чесън, връзка кориандър, връзка магданоз, връзка зелен лук, 1/2 ч. лъж. ким, 1/2 ч. лъж. кимион, 3 суп. лъж. зехтин, лимонов сок

За питката: 1 ч. лъж. мая (суха), 400 г брашно, 1/2 ч. лъж. сол

Приготвяне: Патладжанът се надупчва на няколко места и се пече заедно с чушката на 200 градуса в продължение на 20-25 минути. Охладете и почистете. Нарежете доматите и лука на малки кубчета. Чесънът се реже на ситно. Магданозът и кориандърът се измиват и подсушават. Нарежете на ситно. Обелените патладжани се режат на кубчета, както и чушката. Разбъркайте добре.

В сух тиган се запържват за 1 минута семената от ким и кимион. Добавят се зехтин, сол и лимонов сок. Разбъркайте. Полейте салатата с приготвения дресинг.

При поднасянето на тази салата можете да предложите и домашно приготвени питки.

От маята, брашното, солта, зехтина и 250 мл вода омесете тесто. Втасалото тесто се разделя на 10 равни части, които се оформят като топки. Всяко топче се разточва, краищата се завиват навътре и отново леко се разточва. Печете върху сух тефлонов тиган за 3-4 минути от всяка страна на средно силен котлон и под капак. Питките са готови.

Добър апетит!