През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Над Североизточна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали.

Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Източна България и планинските райони, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще е почти тихо. Температурите ще се повишат, на места в низините и равнините ще е горещо. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, в София около 31, предава БТА. 

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По високите части и билата, вятърът ще е умерен от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 25 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

В началото на следващата седмица отново на много места в страната ще вали дъжд, придружен и от гръмотевични бури. Има условия за временно интензивни явления, значителни по количество валежи, възможни са и градушки. От север-северозапад, в Източна България по-късно и от североизток, ще проникне сравнително по-хладен въздух. Температурите ще се понижат и ще се установи хладно за периода време. /НИМХ - БАН/