Не се опитвайте

Стопанка на мускусна патица решава да експериментира и слага към 5-те пачи яйца за мътене и 10 кокоши яйца.

Минават четири дни и мускусната патица като че ли не възразява да измъти и кокошите яйца и лежи спокойно върху тях. Но след още 2 дни патицата мътачка излиза от птичарника с кокоше яйце в клюна си

Спира пред стопанката си, чупи яйцето, изпилв го и се връща да мъти. Стопанката й решава, че на патицата й се е дояло яйце (това се случва) и тзатова си е откраднала от полога на кокошките. След около 5 минути патицата отново излизае навън с яйце в клюна. И всичко се повтаря - чупи го, изпива го и се връща. И така още два пъти.

Стопанката решила да даде на патицата зърно. Тя отказва да го кълве и се отправя към птичарника. А стопанката я последва. И какво да види: патицата отново вади кокоше яйце, но не от полога, а от своето гнездо.

Така на стопанката се налага да извади от гнездото кокошите яйца, а успокоилата се птица спокойно измътила своите патета

Възможни са проблеми с "чужди" яйца и след излюпването. Например пуйка мъти безпроблемно гъши яйца, но след като гъсетата започват да се излюпват, тя ги накълвава и изхвърля от гнездото.

Едва ли ще успеете да излъжете патица да излюпи "чужди" яйца
Едва ли ще успеете да излъжете патица да излюпи "чужди" яйца