* Ястието е много подходящо за хора с чувствителен стомах

Продукти: 150 г грах, 3 яйца, 2 суп. лъж. кисело мляко, 2 счукани скилидки чесън, 1 с.л. горчица, шепа смесени меки билки, като копър, риган, мента, босилек, джоджен и магданоз, нарязани, 1 тиквичка, настъргана на едро, 1/2 ч.л. лют червен пипер люспи (не е задължително) 300 г пресни картофи, нарязани, 100 г сирене, натрошено, 1 домат, настърган на ренде без люспите, 1 суп. лъж. зехтин.

Приготвяне: Сложете картофите, граха и тиквичката да се задушават 15 минути с малко вода под капак на средно силен котлон. След това ги изсипете в тавичка или друг подходящ съд, намазан със зехтин или друга мазнина, която ползвате. Предварително обаче изцедете водата, ако е останала след задушаването. Добавете настъргания домат и разбъркайте. Печете 15-20 минути в предварително загрята фурна.

Разбийте яйцата с киселото мляко, горчицата и нарязаните билки. Добавете сиренето, чесъна, лютия пипер, сол и черен пипер на вкус. С така приготвената заливка покрийте зеленчуците в тавичката. Върнете във фурната и запечете.