KWS България взе участие в първото издание на на Международни дни на полето, организирано от DLG Bulgaria в сътрудничество с Аграрен университет Пловдив. По време на събитието KWS представи цялата гама рапични хибриди, най-новите си предложения в портфолио царевица, както и два Клиърфийлд слънчогледови хибрида.

Особен повод за гордост в портфолио рапица е флагманът на компанията – хибридът Хибрирок, който безспорно заема първо място по продажби в Югоизточна Европа, а от изминалата година и в България, превръщайки се в залог за сигурна и успешна реколта за всички производители, спрели избора си на него, казват от екипа на KWS България.

Хибридът убеждава както със стабилния си добив и високо маслено съдържание, така и с много силна компенсаторна способност и устойчивост при разпукване в развитието си през пролетта.

След като през последните 2 години успешно наложихме и превърнахме в един от пазарните лидери Хибрирок - хибрид №1 в Югоизточна Европа, според изследването на Клефман Груп, място в портфолиото ни намира и още едно изключително предложение - Умберто KWS, който очаквам бързо да се превърне в един от бестселърите на пазара, каза Петко Василев, управител на KWS България. Няколкогодишните ни наблюдения на опитни полета показват, че Умберто KWS има всички предпоставки също да се превърне в един от най-предпочитаните продукти не само на компанията, но и въобще на пазара.

Хибридът Умберто KWS, освен с традиционния за компанията висок добивен потенциал, се характеризира и с генетично оптимизирана устойчивост на разпукване на шушулката от ново поколение.

Още за новите предложения от семенарската компания, четете в новия брой на „Български фермер“ от 21 юни.