Всеки собственик на куче знае от лични набюдения, че кучетата обичат да гледат телевизия. Те наистина са достатъчно умни, за да възприемат образа на животни, дори и на такива, които никога не са виждали. А що се отнася до себеподобните им, тях лесно ги идентифицират, особено ако образът е съпроводен с лай.

Според специалистите кучетата могат да открият снимки на други кучета, включително изображения на хора и други животни.

Въпреки всичко, има някои различия между нас и нашите космати приятели. И то не в наша полза, защото очите на кучето регистрират изображението по-бързо отколкото човешкото зрение. Това се дължи на тяхната еволюционна функция за бързо реагиране на ситуацията. Така че при по-старите модели телевизори, които показват по-малко кадъра в секунда от съвременните, кучето не пропуска нищо.

По отношение на другата разлика между нас и нашите любимци, ние сме "по-виждащи". Кучетата също имат цветно зрение, но различават само два цвята - синьо и жълто

В това отношение ние водим с една точка, защото различаваме три цвята и виждаме пълната гама от цветове. Най-често видимият спектър се разделя на шест основни ивици - червен, оранжев, жълт, зелен, син и виолетов цвят. В първоначалното разделяне на спектъра, въведено от неговия откривател Исак Нютон, той включва и седми цвят - индиго, разположен между синия и виолетовия. Но много хора не го различават и днес той обикновено не се смята за отделен цвят.

Кучетата гледат телевизия, когато релаксират заобиколени вечер от своите стопани. Те харесват тези часове преди сън. За тях гледането на телевизия означава спокойна обстановка, разговори и смях. И най-важното - те активно участват наравно с другите членове на семейството, като не пропускат да привлекат вниманието им.

Интересен е и доказаният факт, че породи кучета, за които миризмата е водеща, по-малко се интересуват от визуални ефекти. Такива са гончетата. За тях са важни движещите се обекти, но е по-важна следата, а не визиуалният образ.

Телевизионният екран привлича кучетата - оттам излизат звуци има и движение. Ако пък има и животни - чудесно занимание за домашния ни любимец.
Телевизионният екран привлича кучетата - оттам излизат звуци има и движение. Ако пък има и животни - чудесно занимание за домашния ни любимец.