Продукти: 2-3 патладжана, 3-4 домата, 2 скилидки чесън, пресен магданоз, майонеза, сол, олио или зехтин

Приготвяне: Патладжаните се измиват, подсушават и нарязват на кръгчета. Подреждат се в купа на редове, като всеки ред се посолява добре. Изчаква се 30 минути и отделилият се черен горчив сок се излива. Запържват се от двете страни в тиган с олио до златисто. Извадете върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина и ги оставете да поизстинат.

Майонезата се смесва със ситно нарязания чесън.

Върху чиния за сервиране подредете кръгчетата патладжан и ги намажете с чесновата майонеза. Отгоре наредете парченца от домата (ако доматите са дребни, можете и тях, както патладжана, да нарежете на кръгчета). Намажете отгоре с майонеза и поръсете със ситно нарязания магданоз.