Ароматни пилешки дробчета с картофи и гъби запечени в гюведже на фурна. Вкусна вечеря, която ще хареса и на гостите.
Продукти: 300 г пилешки дробчета, 150 г гъби, 3-4 картофа, 1 морков, 1 глава лук, 50 г заквасена сметана, 2-3 суп. лъжици олио, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Лукът и морковите се почистват и обелват. Лукът се нарязва на ситно, а морковите - на кубчета. Пилешките дробчета се измиват и подсушават. Нарязват се на парчета. Нарязаните зеленчуци се задушават за 1-2 минути в тигана с олио. Прибавят се дробчетата и при непрекъснато бъркане продължавате да готвите. Добавете гъбите, които сте нарязали на парченца. Посолете и поръсете с малко черен пипер.
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Разпределете ги в гюведжетата, които предварително леко сте намаслили. Посолете. Добавете по 2 супени лъжици сметана във всяко гюведже. Разпределете месото и зеленчуците и прибавете отново по 2 лъжици заквасена сметана. Затворете гюведжетата и печете във фурната 35-40 минути на 180 градуса.
Преди сервиране можете да поръсите със ситно нарязан пресен лук.
Коментари