Афганската хрътка излиза солено на живеещия в Пекин Кевин Чан. За да поддържа в идеален вид козината на кучето си, той купува оборудване за груминг за над 15000 долара, съобщава Ilovedogsandpuppies. Освен това харчи за специални средства за миене и разресване около 800 долара месечно. Кучето се къпе на 7-10 дни, като процедурата отнема 6-8 часа. Но според Кевин резултатът си заслужава.

Досега собственикът на най-стилното куче в света - афганската хрътка Нирвана Бътл,  вече е похарчил за любимката си около 40 000 долара. 29-годишният директор по маркетинг в пекинска компания се гордее с това, че всички се възхищават на кучето му.

Нирвана Бътл е на 3 години.

Крис си купува професионална камера и завършва курс по фотография, за да може да прави качествени снимки на своята любимка и да ги пуска в социалните мрежи, където обира лаврите.

Когато видях Нирвана Бътл, разбрах, че тя е най-красивото куче в света, казва Чан. А сега тя е член на семейството, така че нямам нищо против да й отделям време и пари.

Според Чан афганските хрътки са родени модели, които могат да заемат пред камера най-изискани пози.

Чан обяснява, че сам се занимава с къпането и изресването на кучето. Всяка сутрин той пръска Нирвана със специален подхранващ разтвор за гладкост на косъма. След това със специална четка с натурални зъби изресва козината.

Хората реагират разрично на Вирвана. Някои питат: Това куче ли е или овца? Но всички са във възторг от нея.

Казвам на всички, че това куче не съм го избирал - то ме избра, казва Чан. И сега съм длъжен да й осигуря най-доброто отношение и грижи.