Препоръчва се вегетативното

Семената на лантаната трябва да се съберат през есента и да се изсушат. Почистват се от меката обвивка и се съхраняват в хладилник до пролетта. 6-8 седмици преди времето за засаждане на открито семената се накисват в топла вода за едно денонощие. Целта е да омекне семенната обвивка. Засяването става в индивидуални малки саксийки. Пускат се по 1-2 семенца и се покриват с почва. Развитите растения се пресаждат в по-голям контейнер или на постоянно място в градината. Препоръчително е по-слабото растение да се премахне.

Семенно размножаване не се препоръчва при хибридни сортове. Повечето получени растения не отговарят на майчиното по цвят и размер.

В такива случаи се прибягва до размножаване чрез резници. Процедурата е добре позната. Зелени резници с дължина около десетина сантиметра се вземат през пролетта. Долните листа се почистват, като се оставят само 2-3 в горната част. Отрезът се третира с растежен хормон. Всеки резник се забожда в индивидуална саксийка с влажна торфена смес. За поддържане на въздушна влага се осигурява стъклен похлупак или прозрачен полиетилен. Резниците се вкореняват за 2-3 седмици. Новият растеж е сигурен знак за наличие на корени. Готовите растения могат да се прехвърлят в градината веднага след преминаване на опасността от повратни мразове.