Стабилни агропазари в Европа

16 май 2018
Агробизнес
0
2358
 

Вчера имаше стабилност на агропазарите в Европа, тъй като промяната на цените основно съответстваше на валутните колебания.

Докато на сесията в Чикаго бе отбелязан спад в средата на деня, Париж се противопостави на тази тенденция вследствие на спада на еврото, което тества зоната за подкрепа от 1.18 спрямо долара.

Забелязва се спад в цените на пшеницата в Черноморския регион през новия сезон, като сделките се сключват за 196 долара на тон на базата на FOB, срещу 202 долара / тон. миналата седмица.

На международната сцена Египет закупи 60 000 тона пшеница от Украйна за доставка от 15 юни до 25 юни на цена от 219,90 долара за тон.

Тунис също закупи 100 000 тона пшеница и 75 000 тона фуражен ечемик. Доставките ще се извършват през периода от 10 до 20 август. Следователно става дума за реколтата от 2018 г.

Според германският статистически институт след дъждовната есен, която затрудни сеитбата, площта на зимната пшеница през 2018 г. спрямо миналата година е намаляла с 5,6%, а рапицата - с 3,4%. А засетите площите с царевица са ревизирани нагоре.

Във Франция те трябва да останат непроменени спрямо миналата година, показват данните на земеделското министерство (1,38 млн. хектара).

Площите със захарно цвекло ще са по-малко с 0.7%, в сравнение с предходната година, но ще бъдат с 16.3% повече от средните за последните 5 години.

Цените на рапицата останаха непроменени вчера, подкрепени по-специално от пазарите на нефта и палмовото масло.

Състоянието на културата във Франция предизвиква загриженост в много региони, тъй като цъфтежът е много хетерогенен.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
1539
0

Най-голям сега е интересът към биоенергията и биотехнологиите Алма Давидова Висока динамика в растежа на бизнеса се наблюдава не само в областта на ИТ.

1458
0

„Разплащателните агенции имат изключително важна роля при оценката и предефинирането на Общата селкостопанска политика (ОСП), защото ежедневното управление на инструментите на ОСП е в техни ръце“.

1971
0

Променя се състава на глобалната потребителска кошница Алма Давидова Ключовите тенденции на световния пазар на селскостопански продукти и в консумацията на храни очертават икономистите на

3528
0

Комисията по земеделие на ЕС днес гласува предложението да се даде възможност на държавите-членки да предприемат по-индивидуален подход към политиките в селскостопанския сектор Комисията по

3438
0

Държавен фонд „Земеделие“ преведе 43 952 530 лева по мярка 10 „Агроекология и климат” от ПРСР 2014-2020 г. Подпомагане получиха 3 896 земеделски стопани, съобщиха от фонда.

Още от Фермер
4437
0

0 Първото изискване е, короните на дърветата да са редки. 0 Второто, сянката от тях да пада върху кошерите само по обедните и следобедните часове, а не целодневно, съветват специалистите.

2601
0

Те са неделима част от технологията на прецизното земеделие Представяме ви най-съвременни системи на водещи световни фирми за оптимално подхранване на културите Общоприетите практики за управление

1548
0

Завихрило се торнадо изплаши жителите на Кюстендил и село Копиловци, след което последва пороен дъжд и градушка. Хората споделят, че началото на бурята е започнала със силно въздушно течение и

4914
0

В кои случаи ще могат да се въвеждат и небиологични животни в едно стопанство Ще им се отпускат пасища Зайците да могат да се отглеждат биологично предвижда проект на допълнение в Наредба N1 от 2013

1161
0

През нощта над по-голямата част от страната времето ще е предимно ясно. В сутрешните часове над крайните източни райони ще се образува ниска слоеста облачност. Утре ще преобладава слънчево време.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В коя Моравия са проповядвали светите братя и участвали ли са в покръстването на българите? Въпреки епохалните заслуги на Кирил и Методий и техните ученици, и до днес учените спорят за основни факти от живота им. Едната причина, разбира се, е, че те са живели много отдавна - преди близо 12 века, но другата е, че има много заблуди,

Сърбящият обрив не е чиста алергия. При 50% причината за пристъпа остава скрита. Един вид е наследствен. Най-популярната закачка с дерматологията е, че не съществуват болести на кожата. Зад остроумието обаче не стои оптимистичната новина, че кожата е суперздрав орган, както би си помислил неспециалист.

Народният театър получи няколко статуетки С пищна церемония бяха връчени наградите "Аскеер" в Театъра на армията. Изгряваща звезда беше Веселин Петров. Поддържаща мъжка роля взе Малин Кръстев. Наградата за водеща мъжка роля отиде при Захари Бахаров. Поддържаща женска роля е за Ани Пападопулу, а водещата женска роля е за Мария Стефанова,

Отговор:Едногодишното дръвче се реже до 50-70 см над почвената повърхност. По този начин се провокира израстването на странични клони около централния клон на 30-60 см от повърхността. В първите години се...
youtube video
Към галерията с видеа