Кредити до 100 000 по облекчена процедура дава “Агрион Финанс”

17 май 2018
Агробизнес
0
4095
1 2
 

Земеделската компания обяви помоционални условия за фермерите, лихвата за първата година е 2.9%

Специализираното дружество за земеделски кредити “Агрион Финанс” обяви промоционални условия по универсалните си ипотечни кредити в евро. Компанията намали лихвата по заемите си за първата година до 2.9%, което е едно от най-ниските нива на пазара.

Преференциалните условия важат за кредити до 100 хил. евро с минимален срок на погасяване 60 месеца. Гратисният период за плащане по главницата е 12 месеца.

Промоцията е валидна за земеделските производители, които посетят щанда на “Агрион” на международното изложение БАТА АГРО. Там всички желаещи ще получат специален промо код, с който ще могат да кандидатстват за финансиране във всеки един от 20-те регионални офиси на компанията.

Промо кодовете са валидни до 18 юни 2018 г., казаха от компанията, която е дъщерна на лидера в управлението на земеделски активи “Агрион Инвест”.

За обезпечение по заема може да бъде предложена земеделска земя или друг вид недвижим имот, като процентът на финансиране достига до 80% от размера на пазарната оценка на поземлените активи. Това е един от най-високите проценти финансиране на пазара на земеделски кредити в момента, твърдят експерти в бранша.

Друго сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земята е безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на компанията. Това спестява сериозни разходи и време на кредитополучателите. Максималният срок за погасяване на кредита е 15 години.

“Целта ни е да улесним достъпа до кредити на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции, казаха от “Агрион Финанс”. Затова компанията максимално е опростила процеса по отпускането на заеми. Не се изисква откриване на допълнителни сметки, застраховки, въвличане на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът не дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението.

Изчисленията на експертите от “Агрион Финанс” показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва може да достигне 5600 евро.

Пълните условия по ипотечния кредит и останалите възможности за финансиране може да се открият на адрес http://agrion.bg/ bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на “Агрион”, са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.

Подобни са условията и за разработения от “Агрион Финанс” кредит за оборотни средства, а при лизинга на земеделска земя, осигуреното финансиране може да достигне 100%. Оценката за имота се прави от експертите на “Агрион” и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът директно започва да погасява лизингови вноски. Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.

Според проучване на “Агрион” най-честата причина за тегленето на кредит от фермерите е покупката на допълнителна земя с цел уедряване на стопанствата. Купуването на земеделска техника или капиталови разходи също са сред посочените причини за теглене на заем. Изследването показва, че всеки трети земеделски производител е склонен да ипотекира земята си, за да вземе кредит, който да обезпечи бизнеса му. Хората от столицата и другите големи градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците между 35-44 години, които разчитат на механизирана обработка на земята и следват най-новите тенденции в земеделието.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
1521
0

Най-голям сега е интересът към биоенергията и биотехнологиите Алма Давидова Висока динамика в растежа на бизнеса се наблюдава не само в областта на ИТ.

1449
0

„Разплащателните агенции имат изключително важна роля при оценката и предефинирането на Общата селкостопанска политика (ОСП), защото ежедневното управление на инструментите на ОСП е в техни ръце“.

1962
0

Променя се състава на глобалната потребителска кошница Алма Давидова Ключовите тенденции на световния пазар на селскостопански продукти и в консумацията на храни очертават икономистите на

3528
0

Комисията по земеделие на ЕС днес гласува предложението да се даде възможност на държавите-членки да предприемат по-индивидуален подход към политиките в селскостопанския сектор Комисията по

3438
0

Държавен фонд „Земеделие“ преведе 43 952 530 лева по мярка 10 „Агроекология и климат” от ПРСР 2014-2020 г. Подпомагане получиха 3 896 земеделски стопани, съобщиха от фонда.

Още от Фермер
4356
0

0 Първото изискване е, короните на дърветата да са редки. 0 Второто, сянката от тях да пада върху кошерите само по обедните и следобедните часове, а не целодневно, съветват специалистите.

2592
0

Те са неделима част от технологията на прецизното земеделие Представяме ви най-съвременни системи на водещи световни фирми за оптимално подхранване на културите Общоприетите практики за управление

1530
0

Завихрило се торнадо изплаши жителите на Кюстендил и село Копиловци, след което последва пороен дъжд и градушка. Хората споделят, че началото на бурята е започнала със силно въздушно течение и

4860
0

В кои случаи ще могат да се въвеждат и небиологични животни в едно стопанство Ще им се отпускат пасища Зайците да могат да се отглеждат биологично предвижда проект на допълнение в Наредба N1 от 2013

1152
0

През нощта над по-голямата част от страната времето ще е предимно ясно. В сутрешните часове над крайните източни райони ще се образува ниска слоеста облачност. Утре ще преобладава слънчево време.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В коя Моравия са проповядвали светите братя и участвали ли са в покръстването на българите? Въпреки епохалните заслуги на Кирил и Методий и техните ученици, и до днес учените спорят за основни факти от живота им. Едната причина, разбира се, е, че те са живели много отдавна - преди близо 12 века, но другата е, че има много заблуди,

Сърбящият обрив не е чиста алергия. При 50% причината за пристъпа остава скрита. Един вид е наследствен. Най-популярната закачка с дерматологията е, че не съществуват болести на кожата. Зад остроумието обаче не стои оптимистичната новина, че кожата е суперздрав орган, както би си помислил неспециалист.

Народният театър получи няколко статуетки С пищна церемония бяха връчени наградите "Аскеер" в Театъра на армията. Изгряваща звезда беше Веселин Петров. Поддържаща мъжка роля взе Малин Кръстев. Наградата за водеща мъжка роля отиде при Захари Бахаров. Поддържаща женска роля е за Ани Пападопулу, а водещата женска роля е за Мария Стефанова,

Отговор:Едногодишното дръвче се реже до 50-70 см над почвената повърхност. По този начин се провокира израстването на странични клони около централния клон на 30-60 см от повърхността. В първите години се...
youtube video
Към галерията с видеа