Кредити до 100 000 по облекчена процедура дава “Агрион Финанс”

17 май 2018
Агробизнес
0
5472
1 2
 

Земеделската компания обяви помоционални условия за фермерите, лихвата за първата година е 2.9%

Специализираното дружество за земеделски кредити “Агрион Финанс” обяви промоционални условия по универсалните си ипотечни кредити в евро. Компанията намали лихвата по заемите си за първата година до 2.9%, което е едно от най-ниските нива на пазара.

Преференциалните условия важат за кредити до 100 хил. евро с минимален срок на погасяване 60 месеца. Гратисният период за плащане по главницата е 12 месеца.

Промоцията е валидна за земеделските производители, които посетят щанда на “Агрион” на международното изложение БАТА АГРО. Там всички желаещи ще получат специален промо код, с който ще могат да кандидатстват за финансиране във всеки един от 20-те регионални офиси на компанията.

Промо кодовете са валидни до 18 юни 2018 г., казаха от компанията, която е дъщерна на лидера в управлението на земеделски активи “Агрион Инвест”.

За обезпечение по заема може да бъде предложена земеделска земя или друг вид недвижим имот, като процентът на финансиране достига до 80% от размера на пазарната оценка на поземлените активи. Това е един от най-високите проценти финансиране на пазара на земеделски кредити в момента, твърдят експерти в бранша.

Друго сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земята е безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на компанията. Това спестява сериозни разходи и време на кредитополучателите. Максималният срок за погасяване на кредита е 15 години.

“Целта ни е да улесним достъпа до кредити на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции, казаха от “Агрион Финанс”. Затова компанията максимално е опростила процеса по отпускането на заеми. Не се изисква откриване на допълнителни сметки, застраховки, въвличане на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът не дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението.

Изчисленията на експертите от “Агрион Финанс” показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва може да достигне 5600 евро.

Пълните условия по ипотечния кредит и останалите възможности за финансиране може да се открият на адрес http://agrion.bg/ bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на “Агрион”, са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.

Подобни са условията и за разработения от “Агрион Финанс” кредит за оборотни средства, а при лизинга на земеделска земя, осигуреното финансиране може да достигне 100%. Оценката за имота се прави от експертите на “Агрион” и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът директно започва да погасява лизингови вноски. Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.

Според проучване на “Агрион” най-честата причина за тегленето на кредит от фермерите е покупката на допълнителна земя с цел уедряване на стопанствата. Купуването на земеделска техника или капиталови разходи също са сред посочените причини за теглене на заем. Изследването показва, че всеки трети земеделски производител е склонен да ипотекира земята си, за да вземе кредит, който да обезпечи бизнеса му. Хората от столицата и другите големи градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците между 35-44 години, които разчитат на механизирана обработка на земята и следват най-новите тенденции в земеделието.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
477
0

Течен тъмен шоколад на българската биокомпания Хармоника спечели награда на Great Taste Award. "Тъмно кафяв цвят и шоколадов аромат, прекрасно топящ се вкус и изненадващо мека, кремообразна текстура.

1341
0

На 23 август т.г. учените ще представят селекционираните нови десертни и винени сортове лози, както и ще предложат лози за реализация на желаещите. В четвъртък от 10.30 ч.

6552
0

Могат да се намерят на електронната страница на Държавен фонд "Земеделие" и общо са 9 456 на брой - отнасят се за площите, декларирани от повече от един кандидат за кампания 2018.

4473
0

Русия възнамерява да предостави на китайски инвеститори огромно количество земя за селскостопански проекти. Това заяви директорът на инвестиционния отдел на Агенцията на Далечния изток за привличане

3015
0

Институт за агростратегии и иновации, в партньорство с Агенция за регионално и икономическо развитие-Враца, партньор по проект БАЛКАНЕТ, набират иновативни идеи и добри практики за продукти,

Още от Фермер
504
0

Ето това малко същество (спадащо към клас паякообразни), приличащо на рак – акарът вароа (с размери 1х2 мм), постави на колене много пчелини по целия свят: от малки, любителски,

1098
0

Властите на южния шведски град Векшьо разрешиха на фермерите да извеждат кравите си на нудисткия плаж на езерото Ветерн, за да се разхлаждат, съобщи The Local.

513
0

За да се избегне разпространението на причинители на инфекции изолаторът в свинефермата трябва да бъде напълно отделен от останалите помещения. Освен това изолаторът трябва да отговаря на следните

225
0

Американски учени от университета Корнел създадоха микроскопични зърна, които ефективно възстановяват хепарина - съставка, използвана като фармацевтичен кръвен разредител от селскостопански животни.

999
0

Отглеждането на фъстъци като втора култура в уплътнено сеитбообръщение в последно време добива все по-голямо значение за фермерите, занимаващи се с това начинание.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лицензът на компанията "Олимпик" е отнет заради сделки през 2017 г. Те са повлияли на баланса му към края на годината - покупка на застраховател в Бразилия за 150 млн. евро. както и друга сделка за 24 млн. евро. Одиторите на застрахователя са оценили, че тези активи не могат да бъдат приети на тази стойност.

Започна извънредното заседание на парламента, на което ще бъде изслушан премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и се обсъжда казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". 169 депутати участват в заседанието. В кулоарите на парламента Ралица Агайн обяви, че подава оставка като зам-шеф на Комисията за финансов

Националният селекционер Петър Хубчев съобщи футболистите, играещи в чужбина, за предстоящите двубои от Лигата на нациите срещу Словения (в Любляна на 6 септември) и Норвегия (в София на 9 септември). Повиквателни за първите мачове от новия турнир получиха: Пламен Илиев (Астра, Румъния) Васил Божиков (Слован Братислава,

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа