Приготвяне на работен разтвор

16 май 2018
Овощна градина / Полезни съвети
0
13122
1 2 3 4 5 6 7
 

Да си припомним основните тънкости

Правилното приготвяне на разтвора, с който ще третирате овощните дръвчета, е от решаващо значение. Писали сме многократно, но пак да напомним основните правила.

Прочетете внимателно етикета на продукта, от който ще приготвяте разтвора.

Осигурете си мерителни уреди - лъжичка за прахообразните и гранулирани препарати и спринцовка или чашка за течните и емулсиите.

Пригответе по-малък съд, в който да разтворите препарата.

Налейте си чиста вода. Ако е варовита, може да се неутрализира с амониева селитра. Дозата е 1 кг за 100 литра вода.

Да е гладък, без бучки

Внимавайте най-много с прахообразните продукти

Прахообразни препарати

Прахообразните и гранулираните препарати е препоръчително първо да се разтворят с малко вода в друг съд. Трябва да се разбъркат добре до получаване на гладка смес, без бучки. След това се долива още малко вода, за да се получи по-рядка каша.

Така приготвеният разтвор се прибавя към останалата вода в пръскачката.

Течни препарати

Въпреки че течните продукти се разтварят много по-лесно, пак е желателно цда се изсипят в малко вода.

Разбъркват се добре до получаване на емулсия. След това се изливат в пръскачката.

Суспензии и емулсии

Те могат да се изсипят директно в пръскачката, като се разбърква много добре до пълното им разтваряне. Много по-удобно е обаче да се направи като при останалите препарати - да се разтворят в малко вода и след това да се добави останалата.

ВАЖНО!

Продуктите за растителна защита трябва да се съхраняват отделно

Внимание!

Пестицидните разтвори трябва да се използват още същия ден на приготвянето им. Не е препоръчително да се оставят за следващ ден, тъй като някои губят ефикасността си.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Овощна градина / Полезни съвети
57627
0

При ябълката продължават пръсканията срещу двете основни болести: струпясване и брашнеста мана (подходящите препарати сме давани в предходни броеве).

2727
0

Мушмулата се формира най-често като свободно растяща корона или подобрена етажна корона. Резитба след засаждане Дръвчетата се съкращават на 70-80 см височина.

8244
0

* Съберете калемите в деня на присаждането. Така резниците ще са по-качествени и ще гарантират по-висок процент прихващане. * Може да се избере един от посочените по-горе начини на присаждане.

17226
0

* Мушмулите имат диетична стойност. Те са богати на скорбяла, фибри, пектин и органични киселини. Съдържат голямо количество витамини - А, С, групата В и минерали - калий, калций, магнезий, фосфор,

11970
0

* От темата се интересуват много читатели ВЪПРОС: Как се присажда орех? Кога се облагородява на калем, и как на пъпка? Стайко Георгиев, с. Медковец, обл.

Още от Фермер
4419
0

0 Първото изискване е, короните на дърветата да са редки. 0 Второто, сянката от тях да пада върху кошерите само по обедните и следобедните часове, а не целодневно, съветват специалистите.

2601
0

Те са неделима част от технологията на прецизното земеделие Представяме ви най-съвременни системи на водещи световни фирми за оптимално подхранване на културите Общоприетите практики за управление

1548
0

Завихрило се торнадо изплаши жителите на Кюстендил и село Копиловци, след което последва пороен дъжд и градушка. Хората споделят, че началото на бурята е започнала със силно въздушно течение и

4896
0

В кои случаи ще могат да се въвеждат и небиологични животни в едно стопанство Ще им се отпускат пасища Зайците да могат да се отглеждат биологично предвижда проект на допълнение в Наредба N1 от 2013

1161
0

През нощта над по-голямата част от страната времето ще е предимно ясно. В сутрешните часове над крайните източни райони ще се образува ниска слоеста облачност. Утре ще преобладава слънчево време.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В коя Моравия са проповядвали светите братя и участвали ли са в покръстването на българите? Въпреки епохалните заслуги на Кирил и Методий и техните ученици, и до днес учените спорят за основни факти от живота им. Едната причина, разбира се, е, че те са живели много отдавна - преди близо 12 века, но другата е, че има много заблуди,

Сърбящият обрив не е чиста алергия. При 50% причината за пристъпа остава скрита. Един вид е наследствен. Най-популярната закачка с дерматологията е, че не съществуват болести на кожата. Зад остроумието обаче не стои оптимистичната новина, че кожата е суперздрав орган, както би си помислил неспециалист.

Народният театър получи няколко статуетки С пищна церемония бяха връчени наградите "Аскеер" в Театъра на армията. Изгряваща звезда беше Веселин Петров. Поддържаща мъжка роля взе Малин Кръстев. Наградата за водеща мъжка роля отиде при Захари Бахаров. Поддържаща женска роля е за Ани Пападопулу, а водещата женска роля е за Мария Стефанова,

Отговор:Едногодишното дръвче се реже до 50-70 см над почвената повърхност. По този начин се провокира израстването на странични клони около централния клон на 30-60 см от повърхността. В първите години се...
youtube video
Към галерията с видеа