Продукти: 750 г мляно пилешко месо, 250 г свинска кайма, 2 суп. лъжица галета, 100 мл прясно мляко, 1 глава лук, 100 г твърд кашкавал, 2 яйца (не много големи), 200 мл сметана за готвене, пресен копър, сол на вкус, подравки за мляно месо на вкус.

Приготвяне: Пилешката и свинската кайма се смесват. Галетата се залива с топло прясно мляко и се оставя за 15 минути. Може вместо галета да използвате филия твърд хляб или сухари. Лукът се почиства и се смила в блендер или се настъргва на едро ренде. Смесете мляното месо, накиснатия хляб и нарязания лук. Посолете и добавете подправки по желание.

Подгответе пълнежа. За целта на едро ренде настържете кашкавала. Разбийте двете яйца, добавете сметаната и копъра (ако нямате пресен, може да използвате и сушен). Всичко се смесва много добре.

Каймата се разделя на 20 еднакви топки. Покрийте тавата с хартия за печене. С мокри ръце от всяка топка оформете "гнездо".

Във всяко гнездо поставете по една десертна лъжица от пълнежа. Ако яйцата са по-големи пълнежът може да стане по-течен, но това не е проблем защото след като се изпече ще се стегне.

Поставете тавата в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете 30 минути или докато пълнежът стане златист.