На 15 май в Стара Загора се открива международното селскостопанско изложение БАТА АГРО

Тази година БАТА АГРО ще премине под знака на иновациите в земеделието. До 18 май на летището в Стара Загора ще се съберат най-големите и престижни компании за агротехника у нас, които ще покажат тенденциите и новите технологии в агробизнеса.

Организаторите обещават премиери на земеделски машини, промоции и атрактивни оферти, както и възможности за осъществяване на полезни бизнес контакти и успешни сделки.

Някои компании проявяват интерес към членство в асоциацията. По този повод трябва да се знае, че Българската асоциация на търговците на агротехника има специални и доста строги изисквания за приемането на нов член.

Такъв може да стане българско юридическо лице, коeто e оторизирано от производител за внос или дистрибуция на нова агротехника на територията на България. Това се удостоверява с декларация на производителя и приходи от продажби в размер над 1 млн. лева.

Новите членове се приемат от общото събрание на асоциацията след като се разгледат техните заявления, копия от данъчна регистрация и отчети за всеобхватен доход за предходната година, удостоверяващи оборота от над  1 млн. лв. от продажба на земеделска техника.

От датата на вписване в регистъра на асоциацията новоприетите членове дължат встъпителна вноска и членски внос, изчислени на база на оставащата част от текущата година, в която става приемането им.

В регистъра се вписват всички членове на асоциацията, засега той показва, че те са 16.