Резитба се прилага само за оформяне

За разлика от добре познатия ни храстовиден божур, този не се изрязва ниско през есента. Вдървесинените стъбла му позволяват да преживее минусовите зимни температури без поражения. Резитба се прилага само за оформяне на короната или за почистване на счупени и преплетени клонки.

Дървовидният божур се подхранва от април до август-септември, като торовете трябва да се съобразяват с фазата на развитие. По правило преди цъфтеж се внасят калиеви и фосфорни торове.

Растението идва от страна с люти зими и много сняг и горещи, сухи лета. Затова у нас се следва горе-долу същия ред. През лятото се полива рядко, но обилно. А ако през зимата няма сняг, се налага основата да се покрие с органичен материал (слама, мулч и др.) поне през първата година. През тази година божурът може изглежда неугледен и слаб, все едно линее. Но веднъж щом се приспособи и вкорени добре, няма да има проблем. Повредените и изсъхнали стъбла от първата преживяна зима се отстраняват, за да се даде възможност на новите да се развиват добре.

Божурът започва да цъфти през втората или трерата година. Цветовете се запазват свежи около 2-3 седмици, а може и по-дълго, ако се осигури засенчване. Те се отстраняват след прецъфтяване, за да не се изтощава храстът.